Най-добрите градове за фрийлансъри - Част I

Популярният напоследък термин "фрийлансър" в работната среда описва един свободен атом от съвременната работна сила, който има привилегията да не пътува всеки ден до фирма Х, където да пребивава от 09:00 до 18:00 ч. между четири офисни стени.

Десет места за тези, които могат да работят навсякъде

Популярният напоследък термин „фрийлансър“ в работната среда описва един свободен атом от съвременната работна сила, който има привилегията да не пътува всеки ден до фирма Х, където да пребивава от 09:00 до 18:00 ч. между четири офисни стени. Вратовръзки, срещи, имейли и пак имейли могат да присъстват или не в графика на фрийлансъра – той е свободен сам да определи това. Въпреки че малко завиждаме на подобни атоми, ще се опитаме да представим най-добрите градове, които предлагат подходяща среда и култура за подобен тип хора.

10. Порто - красивият побратим на Лисабон

Порто влиза в класацията, защото предлага хубаво време, плаж на една ръка разстояние, а и е спокоен, безопасен град. Макар да е по-малък от столицата Лисабон, той не ѝ отстъпва по забележителности и популярност. Също така е разположен на хълмове, предлага приказни паркове и страхотни гледки към река Дуоро. Освен това, избите на града предлагат идеален начин да завършите работния си ден (или обедната почивка) – с чаша вино в ръка до лаптопа и пред някой красив пейзаж. Затова не му мислете, хванете полет до столицата, разходете се до порто и останете за известно време, ако имате възможност.

9. Свободният Ванкувър – близо до природата

Един от най-известните канадски градове има типичните за страната характеристики – подреден и спокоен. Намира се близо до природата, което предполага добри условия за спорт, разходки в свободното време и релакс. Лесно може да отскочите с лифта до планината Граус на север, да разгледате красивите паркове Стенли, Кралица Елизабет и ботаническата градина Ван Дюсел.

 

Ванкувър може да предложи и няколко плажа, макар те рядко да са подходящи за хващане на тен, но за сметка на това една разходка може истински да ви вдъхнови. Плюс е и фактът, че Канада е една от страните с най-голяма свобода на словото

8. Братислава - добра комбинация от ниски данъци и бърз интернет

Словашката столица е сравнително евтина дестинация с ниски данъци и бърз интернет – идеално за практичните фрийлансъри. Градът е сравнително малък и лесен за адаптиране. Основните забележителности, които веднага ще ви спечелят, са: Замъкът на Братислава, катедралата “Св. Мартин“, Старото кметство, дворецът „Грасалкович“, който блести в рококо стил и към момента е седалище на президента, църквата „Св. Елизабет“, известна повече като „синята църква“, заради сияещите ѝ нюанси в арт нуво стил. Въобще, в Братислава ще се почувствате доста уютно.

7. Марсилия – неизчерпаемата урбанистична муза

Марсилия винаги е била извор на вдъхновение за безброй френски творци. Ще поискате до умора да обикаляте, наслаждавайки се на уличките, архитектурата и вкусния аромат от местните ресторанти. Градът може да се похвали с добър нощен живот, романтична атмосфера, която лъха от всеки ъгъл, богата история и най-добрата рибена супа, сервирана с топла франзела и домашна майонеза. Районът около Старото пристанище и Рибния пазар може да бъдат вашата сутрешна муза, докато пиете кафе и наблюдавате как градът трескаво се подготвя за деня.

6. Бристол – баланс между работа и почивка

Качеството на живот и добрите опции за работа, в комбинация с далеч по-спокойната атмосфера в сравнение с Лондон например, са само част от причините, които са привлекли толкова много експати. Макар и Великобритания да не е известна с вкусната си храна, Бристол ще опровергае това твърдение с разнообразната си кухня. Забележителното улично изкуство, фестивалите и културните събития, които се провеждат, пъбовете – всичко това привлича много млади хора и създава истинско оживление в града. Затова резервирайте самолетни билети и довършете следващия си проект сред бристолско настроение.

Category: Класации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg