Най-емблематичните бразилски градове - Част I

Тази голяма южноамериканска държава със сигурност има какво да ни покаже и научи с всяко свое кътче,
но все пак трябва да се започне от някъде. Ако вашата туристическа мечта е Бразилия...

Кои дестинации в Бразилия трябва да посетим?

Тази голяма южноамериканска държава със сигурност има какво да ни покаже и научи с всяко свое кътче, но все пак трябва да се започне от някъде. Ако вашата туристическа мечта е Бразилия, фокусирайте се над тези осем най-популярни града, които заедно ще ви покажат най-доброто от цялата страна. Най-важното, което трябва да предвидите, са: изгодни самолетни билети, хотелска резервация, валиден паспорт, удобни бански и слънчеви очила.

Закъде без Рио?

Най-известният град-емблема на Бразилия предизвиква асоциации с красиви, златисти плажове и празнична атмосфера. Това е един от най-впечатляващите градове в страната, събирателно на всичко специфично за нея като култура и усещане. Независимо дали се наслаждавате на панорамната гледка от върха на Пао де Асукар, разхождате се по иконичния плаж Ипанема или танцувате самба вечер в някой известен клуб.

 

Винаги актуалната Zona del Sul може да се похвали с някои от най-големите забележителности на града, включително плажовете Ипанема и Копакабана, заливът Гуанабара, Националният парк Тижука, чаровният бохемски квартал Санта Тереза, както и престижният квартал Lebon със стилните си ресторанти и бутици.

 

За един по-нетрадиционен поглед към Рио де Жанейро, посетете Северната зона, където са съсредоточени доста училища по самба. Там е и небезизвестният стадион Маракана, отразяващ нестихващата страст на бразилците към футбола.

 

Рио де Жанейро ви дава безброй причини да се захванете сериозно и да намерите вашия евтин полет до Бразилия, който да сбъдне тази туристическа мечта.

Сао Пауло – мегаполисът на Бразилия

Огромен и вечно динамичен мегаполис, космополитният Сао Пауло привлича любителите на градския туризъм със своята прогресивно развиваща се архитектура, разнообразна кухня и неподражаем нощен живот. Градът може да не е надарен с пейзажите на Рио, но определено е най-модерният и многопластов град на Бразилия. 

 

Сред най-атрактивните зони в тази бетонна джунгла е Vila Madalena – смесица от шантави бутици, алтернативни кафенета, винаги пулсиращ нощен живот и бохемски чар. Също толкова вдъхновяващ е и паркът Ibirapuera, който със своите мащаби може да се сравни със Сентрал парк в Ню Йорк. Сградите в него са проектирани от Оскар Нимайер. 

 

Друга забележителност, която не е за изпускане, е Музеят на изкуството на Сао Пауло, който съхранява най-голямата колекция от западно изкуство в Южното полукълбо. Местните барове с музика на живо (bonecos), както и уличните партита с танци ясно показват бразилския парти дух.

Модерната столица

Футуристичната и едноименна столица Бразилия е чудесен пример за успешно съчетание на впечатляваща архитектура и зелени пространства. В същото време, градът е включен и в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. 

 

Бразилия е проектиран като огромен самолет от известния архитект Оскар Нимайер. Главният булевард – Eixo Monumental го разделя на две крила – южно и северно. Сред основните архитектурни забележителности са Катедралата на Бразилия със своята фантастична бяла осанка, Палатът на културата, Дворецът Itamaraty, сградата на Националният конгрес на Бразилия, Площадът на трите сили и Дворецът Planalto.

Чист въздух, хубава музика и пясъчни дюни

Натал е известен със своите пясъчни дюни и форо музиката. Североизточният град е доста по-спокоен от бразилските мегаполиси и в съчетание с красивите си плажове, сини води, нощен живот и разходки с бъги из дюните, го превръщат в доста привлекателна дестинация. 

 

Натал е един от най-безопасните градове в Бразилия, а според проучване на НАСА, регионът разполага с най-чистия въздух на Земята след този в Антарктида. Най-посещаваният квартал в Натал се нарича Понта Негра. Там ще намерите най-популярния плаж и пясъчната дюна Morro do Careca, както и много барове, магазини и ресторанти.

Category: Класации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg