Най-красивите места в Черна гора - Част I

С население по-малко от 650 000 души и площ от близо 14 000 кв. км., Черна гора може да ви изненада със своя потенциал. Определено си заслужава да вземете паспорта и куфара си и да се отправите натам.

Големите съкровища на една малка страна

С население по-малко от 650 000 души и площ от близо 14 000 кв. км., Черна гора може да ви изненада със своя потенциал. Определено си заслужава да вземете паспорта и куфара си и да се отправите натам. От двете летища в страната – Подгорица и Тиват – все още няма директни полети до България, затова трябва да летите с прекачване.

Будва и остров Свети Стефан

С компилация от исторически забележителности и крайбрежни гледки, които ще ви омагьосат на мига, Будва е един от най-гостоприемните градове в района. Това е идеалната лятна дестинация, подходяща за плажуване (особено на плажа Могрен), който е достъпен през кокетния път на Стария град. Старинната част на Будва се гордее със своята 2500-годишна история и култура. Там ще видите много църкви и малки дворци, както и на места с прекрасни гледки. Площадът пред църквата Санта Мария дел Пунта например предлага невероятна гледка към крайбрежието.

 

На 6 км югоизточно от Будва се намира вече доста популярното островче Св. Стефан, разположено насред Адриатическо море. Свързан с континента посредством тесен провлак, то ще ви очарова с калдъръмените си улички, къщичките с червени покриви и розовите плажове. Най-популярната част от плажната ивица носи името Плажът на кралицата в чест на Мария Караджорджевич.

Котор и Херцег Нови

Котор е световно известен с вдъхновяващите си гледки от и към едноименния си залив. Много хора го включват в екскурзионната си програма само за ден, но Старият му град в средновековен стил и чаровни малки улички си заслужава поне един уикенд време.

 

Не пропускайте да видите катедралата на Котор, защото това е една от само двете римокатолически катедрали в Черна гора. Този укрепен град е уютно разположен между величествената планина Ловчен и бляскавото адриатическо крайбрежие, предлагайки на гостите си най-доброто и от двата пейзажа.

 

Градът гордо стои на входа на Которския залив и в подножието на планината Орйен. Заради превъзходното си разположение, е известен като една от идиличните крайбрежни дестинации на страната. Разходете се нагоре по хълма към старата крепост Канали Кула (Kanli Kula) и амфитеатъра, от които се разкриват наистина спиращи дъха гледки. Но трябва да разгледате Херцег Нови и от водата, за да се насладите напълно на местните пейзажи, затова изберете каякинг до рибарското село Роза.

Острожки манастир

Този манастир е почти изцяло издълбан в скалите, превръщайки се една от най-важните ортодоксални забележителности за източноправославните християни в Черна гора и привличайки безброй посетители всяка година. За вярващите този манастир е истинско чудо, защото никой не може точно да предположи как е построена горната му част. От векове това е свещено място за поклонниците, затова си заслужава да го посетите. Манастирът се намира на северозапад от столицата Подгорица. Ако наемете кола под наем, може да стигнете дотам по път Е762 за около 1 час.

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg