Най-красивите улици на Барселона

Барселона е дом на някои от най-зашеметяващите архитектурни забележителности в Европа, благодарение на Антонио Гауди, Йоан Миро и Луис Доменех и Мунтанер. Но вие можете да намерите красотата из цяла Барселона, ако знаете къде да търсите разбира се.

Къде да се изгубите в каталунския град?

Барселона е дом на някои от най-зашеметяващите архитектурни забележителности в Европа, благодарение на Антонио Гауди, Йоан Миро и Луис Доменех и Мунтанер. Но вие можете да намерите красотата из цяла Барселона, ако знаете къде да търсите разбира се. От емблематичните булеварди до малко известни улички, навсякъде можете да попаднете на изненадващо приятни кътчета.

Чаша горещ шоколад и вкусен чурос

Разположен в сърцето на легендарния готически квартал, Carrer Petritxol е известна с две неща: многобройните художествени галерии и също толкова много магазини за горещ шоколад, които сервират топли чаши от вкусната напита и току-що приготвени чурос, които с апетит да потопите в шоколада. Това е древна улица с над 500-годишна търговска история, точно като Барселона. Посетете я към края на следобеда през есента и си вземете шоколад с чурос, а след това се разходете и разгледайте художествените творби на местните галерии.

 

Този очарователен стар булевард е главната ос на квартал Ел Борн, който подслонява бохемите и художниците на града и е дом на процъфтяващ нощен живот. Назад във времето, когато градът е бил ограден и не е стигал по-далеч от Ла Рамбла, Пасаж дел Борн е била един от основните центрове на социалния живот в града, където хората отивали да търгуват, работят и празнуват. Днес там ще намерите редица старинни кафенета, модерни барове и дизайнерски бутици, които му придават неповторима атмосфера.

Шанз-Елизе в Барселона

Може би една от най-известните улици в Барселона, наречена от мнозина каталунската  Шанз-Елизе, е Пасаж де Грасиа. Простирайки се от площад Каталуния до градината Грациа, този широк булевард е дом на шедьоврите на Антонио Гауди, а именно – Casa Batlló и La Pedrera. Освен приказната архитектура, улицата се отличава с богатството и дизайнерските магазини, разпръснати между представителните старинни къщи.

Не гледай нагоре

Разположена точно до известната готическа катедрала на Барселона, Carrer del Bisbe или „улицата на епископа“, е дом на неоготически мост, който се простира над улицата, за да свърже от една страна „Casa dels Canonges“ с „Palau de la Generalitat“ (сградата на местния съвет). Едно от многото любопитни неща в готическия квартал е мостът на епископа с череп и кости. Зловеща легенда разказва, че всеки, който гледа директно към черепа, ще бъде прокълнат. За щастие, за повечето хора разходката по Carrer del Bisbe е шанс да избягат от натоварените тълпи на близките площади и да се възхитят от комбинацията от готически и неоготически елементи.

 

Започвайки веднага зад старинната сграда на Universitat de Barcelona, Carrer d’Enric Granados е идеалното място за приятна разходка в една от най-малко туристическите зони на Барселона. Както и при Carrer de Petritxol, и тук има множество художествени галерии, разпръснати между уютни кафенета и модерни бистра. Половината от улицата е заета от зеленината на площад „Доктор Летаменди“, преди да продължи към квартала Eixample.

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg