Най-посещаваните американски
кулинарни панаири

Не е тайна, че едно от основните условия да се чувстваме добре по време на пътешествие, е наличието на достъпна храна по вкуса ни. Американците определено обичат да се глезят в това отношение...

Когато храната се превърне в цел на пътуването

Не е тайна, че едно от основните условия да се чувстваме добре по време на пътешествие, е наличието на достъпна храна по вкуса ни. Американците определено обичат да се глезят в това отношение. Може да не държат на изисканите и гурме ястия, като французите, но затова пък количеството и вкуса са главни критерии.

Фестивалът на морската храна в щата Мериленд

Вече 51 години столицата на МерилендАнаполис, е домакин на Фестивала на морската храна. Всяка година около 20 000 души посещават събитието с обещание за хубава музика, вкусна храна, изложба на майсторски произведения от хранителни продукти, интерактивна зона за децата и състезанието за приготвяне на най-вкусна супа от раци. Феновете на анимационната поредица Спондж Боб ще се зарадват да разберат, че тази година символ на фестивала е един от главните герои, вдъхновил торта и бургер във вид на рак.

Големият нюйоркски панаир на храната

Макар че носи името „нюйоркски“, този панаир се провежда в град Сиракюз, щата Ню Йорк и е изключително популярен. Освен предполагаемите щандове с разнообразни хранителни продукти, се предлагат атракции, като построяване на пясъчна скулптура, каране на кънки на лед, мини хокей турнир, концертни изяви. Разбира се, не може без събития от състезателен характер, като например – най-добро заснемане на панаира с дрон и най-добър фургон за храна. При втората категория се оценяват не само вкусът на приготвяната храна, но и ефектната визия на фургона. Всяка година много производители се борят за наградата „Фантастична храна“, която обикновено предлага доста изненадващи комбинации от рода на: добре изпържен хот дог, пълнен с чили и сирене и обвит с бекон, залят с чедър, шоколадов сос и наколко резенчета от убийствено лютата чушка халапеньо. Неслучайно точно тази рецепта носи името „Сърдечен удар“.

Пърженият фестивал на щата Тексас

Този фестивал звучи абсурдно дори и за местните жители, но въпреки това продължава да се радва на интерес всяка година. Това е форум, на който се представят абсолютно всякакви вариации на пържената храна. Някои от предложенията, които се борят за финалната награда са например: сладък, пържен ориз, пържен портокал, пържени бонбони M&M, пържени кисели краставички, такоси със захарен памук и колкото и странно да звучи… пържена бира. С това събитие столицата Далас посреща всякакви кулинарни авантюристи, които явно не се притесняват от бъдещия престой във фитнеса.

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg