Най-посещаваните скандинавски градове

Въпреки че северните народи не могат да се похвалят с туристически наплив, както южноевропейските страни,
те също имат своите прекрасни градове, заслужаващи внимание.

Урбанистичните красоти на Северна Европа

Зимата със своите ледове, пуловери, шалове и наздравици, някак ни подсеща за необятната и снежна скандинавска шир. Въпреки че северните народи не могат да се похвалят с туристически наплив, както южноевропейските страни, те също имат своите прекрасни градове, заслужаващи  внимание.

Стокхолм – чаровното лице на Швеция

Красивата столица е разположена в югоизточния край на Швеция, на архипелаг ог 14 малки острова. Старият град (Gamla Stan) е пълен със замъци и средновековна архитектура, голяма колекция от музеи и паркове. Настроението, което заобикалящата го вода създава, активният нощен живот и високият стандарт, превръщат Стокхолм в един от най-добрите градове в Европа.

 

Гьотеборг е втори по големина в страната и е пълен с история, вдъхновяваща архитектура, паркове, ботанически градини. Калдаръмените улички с много кафенета на открито, Военноморският музей, каналите, предлагащи възможност за разходка с лодка и крайбрежието му, поднасят много възможности за занимания на открито.

 

Бившата столица на Швеция – Малмьо ще ви възхити с площадчетата си, осеяни с кафенета, цветни сгради, тухлени къщи, пешеходни улички и чудесно пристанище, намиращо се съвсем близо до усмихнатия Копенхаген.

Като оживял от приказка на Ханс Кристиан Андерсен

Разположен на островите Zeeland и Amager, Копенхаген е един от най-приятелски настроените градове в света и подходяща дестинация за всеки вид пътешественици. Датската столица може да ви предложи всичко – прекрасна архитектура, запомнящи се музеи и галерии, очарователни канали за плаване, множество симпатични заведения, една от най-дългите търговски улици в Европа (The Stroget), зелени градини и разбира се – невероятният увеселителен парк Тиволи.

 

Орхус е винаги жизнерадостен и пълен с млади хора град. Много зеленина, чисти езерца и исторически къщи в типичен датски стил се редуват, за да ви накарат да се усмихнете като истински местен жител. Построен като крепост от викингите през VIII век, днес Орхус е вторият по големина град в страната. Големият брой студенти, сред които доста чуждестранни, непрекъснато стимулира наличието на разнообразни културни дейности, заведения и магазини за всеки вкус.

Най-фотогеничният град на Норвегия

Берген може да е познат като най-дъждовният град в света, но това не му пречи да прилича на рисувана картичка. Централната му улица гледа към фиорда Byfjorden. Този природен феномен, съчетан с наредените една до друга многоцветни дървени къщички, отразяващи се във водното огледало, оставят паметна картина в съзнанието. Берген е вторият по големина град в Норвегия. Гледката по пътя между двата града с влак се счита за една от най-красивите в света.

 

Осло днес е космополитен град, но все още е запазил уютната атмосфера на малко, рибарско селище. Лъскавите небостъргачи се съчетават със старинната архитектура в немски стил и превръщат норвежката столица в част от задължителния списък с дестинации на всеки пътешественик.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg