Най-цветните места в Европа

Има места, на които просто трябва да се снимате, защото иначе пропускът в социалните мрежи би бил необоснован. Точно такива са някои от най-цветните улици и квартали в Европа...

Греещи цветове за повече настроение

Има места, на които просто трябва да се снимате, защото иначе пропускът в социалните мрежи би бил необоснован. Точно такива са някои от най-цветните улици и квартали в Европа, чиито багри винаги карат посетителите да се усмихнат и да настроят обектива.

Френско-немска цветна феерия

Средновековният френски град Колмар е свикнал да получава комплимента „най-красив град в Европа“. Разположен в Елзас, той съчетава в себе си едновременно френска и немска архитектура. Неговите главни улици са изпълнени с разноцветни фасади, които през пролетта и есента се допълват от багрите на уличните дървета и саксиите с добре поддържани цветя.

Примамливостта на италианските цветове

Ярко боядисаните рибарски къщи на италианския остров на дантелите Бурано са запазена марка на венецианската лагуна. Всъщност веселите къщички не са просто така боядисани в цветовете на дъгата. Поддържа се конкретна схема, като за целта жителите на острова нямат право да изберат нова боя за дома си, без предварително да са получили конкретно позволение от местната управа.

 

Всички сгради в малкия крайбрежен град Верназа, част от италианската Ривиера на Чинкуе Тере, греят в нюансите на  жълто и оранжево. Според историята на местните, както и в Бурано, рибарите са боядисали къщите си в тези тонове, за да се отличават от морето. Но по-вероятната версия е, че през 70-те години на XX век, са боядисали къщите, за да привлекат повече туристи, тъй като тогава транспортът до тези селца не е бил добре развит.

Скандинавски багри

Stortorget, най-старият площад в Стокхолм, е известен с две неща: коледният си пазар и шарените фасади от 17 век. Дръзките червени, жълти и зелени сгради в сърцето на Гамла Стан (Старият град) развеселяват най-студените от скандинавските дни и са перфектният фон за вашите снимки. Друг пример за весело и цветно скандинавско настроение, придадено в архитектурата, е Копенхаген. Няма да ви омръзне да съзерцавате пъстрите сгради от 17 век, които се простират в северната част на старото пристанище Ньохан в Копенхаген, където някога е живял писателят Ханс Кристиан Андерсен.

``Възкръсналият площад``

Старият „Пазарен площад“ на Познан в Полша е заобиколен от бивши къщи на търговци, които са боядисани в средиземноморски оттенъци на синьо, свежо зелено и земно жълто. Голяма част от площада е била разрушена през Втората световна война, но е била внимателно възстановена през 50-те години на миналия век, така че сградите отново да се сдобият с индивидуалните си орнаменти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg