Неизвестната Албания

Едноседмичният музикален фестивал „Кала“, който се провежда през юни, привлича доста млади хора в курорта Дерми.

Морският музикален фестивал, който набира популярност

Албания все повече привлича вниманието на пътешествениците, които търсят глътка разнообразие на разумна цена. Едноседмичният музикален фестивал „Кала“, който се провежда през юни, привлича доста млади хора в курорта Дерми.

Как да стигнем?

На този етап достъпът до малкото селище е сравнително сложен, защото международното летище на Тирана, до което има много полети и връзки, се намира сравнително далеч – на около 344 км, които могат да се вземат с кола за около 6 часа, заради спецификата на пътя. По-романтичният и приветлив вариант включва полет от гръцкия остров Корфу и 4-часово пътешествие с корабче до бреговете на албанския курорт. Правителството се стреми да подкрепя развитието на туризма в региона, затова през 2022 г, ще бъде открито ново летище в областния град Влора, което ще се намира само на 50 км разстояние от Дерми и значително ще подобри достъпа до там. Все пак, няма да съжалявате, ако изберете тази дестинация, независимо от пътя до там.

С един билет – няколко услуги

За любителите на фестивалите, „Кала“ се оказва уникално събитие, което ще ви накара да се почувствате привилегировани. Вземайки билет, си подсигурявате хотелско настаняване, специални СПА и уелнес занимания, като йога и други групови занятия и достъп до клубните сцени на няколко заведения с изпълнители на световно ниво от електронната музика. Разбира се, спрямо партньорите на изданието и вашите бюджети, можете да изберете да спите от бунгала със закуска до луксозни хотели с всякакви екстри.

Разходка наоколо

Ако посетите Дерми извън периода на фестивала и не търсите единствено почивка и спокойствие, бързо ще осъзнаете, че курортът е доста малък. Затова може да предпочетете да се разходите наоколо, попадайки на други местенца и затънтени плажни кътчета от Южната албанска Ривиера. При това положение, кола под наем е доста добър избор, защото публичният транспорт, особено в тази част на страната, не е много редовен и обещаващ. Замъкът и плажът Porto Palermo в близост до град Химаре, морското селце Палас и плажът Джали са страхотни еднодневни дестибации.

 

Въпреки че Дерми е малък курорт, той е пълен с разнообразно население. Освен очаквано албанци, там има още доста гърци, италианци и роми, които го населяват. Когато в разгара на сезона се добавят и туристите, пейзажът става още по-космополитен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg