Нискотарифната WOW air
преустановява работата си

Исландската нискотарифна авиокомпания WOW air обяви днес, че преустановява дейността си и всичките ѝ полети са отменени.
С официално съобщение на сайта си авиокомпанията съветва всички пътници...

Всички полети на авиокомпанията са отменени

Исландската нискотарифна авиокомпания WOW air обяви днес, че преустановява дейността си и всичките ѝ полети са отменени. С официално съобщение на сайта си авиокомпанията съветва всички пътници, които имат редовен полет с превозвача, да потърсят „спасителни оферти“ от други авиокомпании или да поискат възстановяване на сумите по заплатените резервации с кредитни карти или туристическа застраховка, ако такава е била закупена.

Засегнати са близо 4,000 пътници

Icelandair, по-голяма авиокомпания, базирана в страната, сега предлага намалени билети, за тези които са били засегнати от закриването. Според местния информационен сайт Iceland Review, между 2,700 и 4,000 пътници са блокирани и Icelandair работи с тези, които се намират в Исландия, за да ги върне у дома. Есента на миналата година авиокомпанията изяви желание да придобие WOW air, но се отказа от плановете си, след като не успя да се споразумее с акционерите на фалиралата авиокомпания.

 

Сривът на WOW air е поредният в тази индустрия, след като и други нискотарифни авиопревозвачи прекратиха своята дейност в последните месеци. Миналият октомври, базираната в Дания, Primera Air внезапно преустанови дейността си и обяви плановете си за обявяване в несъстоятелност след закъснения при доставките на самолети.  Миналият месец британската авиокомпания Flybmi също прекрати дейността си, позовавайки се на завишените разходи за гориво и несигурността относно начина, по който ще функционира след Brexit.

 

Спекулациите сочат, че Norwegian Air ще е следващата, след като компанията публикува доклад за лошата си печалба за 2018 г. Авиокомпанията започна да продава част от самолетите си, за да компенсира загубите. Ако Norwegian Air не излезе от кризата, това ще засегне сериозно пътниците по целия свят. Миналата година авиокомпанията е превозила 37 милиона пътника, 1,6 милиона от тях по трансатлантически маршрути, което прави Norwegian най-популярната НЕамериканска авиокомпания за пътувания между Европа и Америка, побеждавайки British Airways, Emirates, Lufthansa, and Air France.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg