Пет малко известни италиански острова,
които да посетите

Тези от вас, които искат да се отдалечат от тълпите около наклонената кула в Пиза и римския Колизеум, но да запазят усещането за Италия със средиземноморски полъх, могат да посетят някое от все още скритите островни съкровища на италианското крайбрежие.

Скритите морски съкровища на Италия

Никой не може да отрече величието на Рим, елегантността на Милано, романтиката на Венеция, красотата на Флоренция и всички други градчета и селца, които ни карат да се отпуснем блажено в ритъма на la dolce vita. Тези от вас, които искат да се отдалечат от тълпите около наклонената кула в Пиза и римския Колизеум, но да запазят усещането за Италия със средиземноморски полъх, могат да посетят някое от все още скритите островни съкровища на италианското крайбрежие.

Замък, море и още нещо

Иския се намира близо до залива на Неапол и освен с красиви пейзажи, се отличава и с термалните си извори. Иския е и името на главния град на острова, който е разделен на две части: очарователната старинният Ischia Ponte с висок арагонски замък и Ischia Porto – модерен център, осеян с множество барове, ресторанти и елегантни бутици. Не по-малко привлекателен е град Форио, предлагащ всичко на посетителите се: пазаруване, нощен живот, плажове, изискани заведения за хранене и изобилие от забележителности. Другите места, които трябва да посетите, са градините Poseidon в залива Citara и рибарското селище Sant’Angelo.

 

Панарея е малък, но изключително красив остров, част от Еолийския архипелаг и близо до северния бряг на Сицилия. Лишен от забързан трафик и грандиозни събития, той се е превърнал в любимо убежище на доста заети и богати фамилии, които намират спокойствие сред тихите калдъръмени улици с панорамни изгледи към морето. Плажовете не са много, но природата заедно с варосаните къщички създават пейзаж, който ще ви носи усмивки през цялата година.

Африканско бижу с европейски блясък

Лампедуза е най-големият от Пелагските острови и ще ви посрещне с впечатляващи скали, малки заливи, отдалечени плажове с бял пясък и лазурни води. Най-великолепният плаж в Лампедуза е Spiaggia dei Conigli, който заедно с околностите му е обявен за природен резерват. Единственият град на острова, също наречен Лампедуза, има красиво пристанище и оживена улица, обградена с палми (Via Roma), където ще попаднете на хубава селекция от магазини, ресторанти и кафенета. Това е малко късче от Африка насред Средиземноморието, идеално за любителите на морето, мекото време, хубавите плажове и отличните възможности за гмуркане.

По-малкият брат на остров Капри

Прочида е най-малкият остров в залива на Неапол. Веднага ще бъдете погълнати от старинни пристанища, къщи в пастелни нюанси и прекрасни девствени плажове. Той е спокойната алтернатива на по-известния остров Капри. Заради идиличната си атмосфера, островът е бил избиран няколко пъти за снимачна площадка на различни филми. Някои от най-интересните места са Марина ди Коричела – колоритно риболовно пристанище с барове и ресторанти и средновековния Стар град Terra Murata.

 

Удобно разположен до североизточното крайбрежие на Сардиния, Parco Nazionale dell Arcipelago di La Maddalena се състои от 7 островчета, от които Ла Мадалена е най-голямотото и привлекателно. Хората обикновено отиват там, заради плажовете, които са едни от най-добрите в Италия и заради кристалните води, напомнящи карибското крайбрежие.

Category: Класации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg