Пленителните градове на Германия – Част II

Ако искате да се отдадете на културен туризъм в не много голям и шумен град, да се насладите на история, архитектура, изкуство и кухня, спокойно може да прегледате вариантите за полети за някоя от следните дестинации.

Немските дестинации, които понякога са подценявани

Ако искате да се отдадете на културен туризъм в не много голям и шумен град, да се насладите на история, архитектура, изкуство и кухня, спокойно може да прегледате вариантите за полети за някоя от следните дестинации.

Потсдам – кралство на дворци и градини

Потсдам е столицата на щата Бранденбург и е известен най-вече с историческото си наследство като седалище на пруските крале. Те създават истински бароков рай, а по-късно наследниците им затвърждават имиджа на града с неокласически сгради. От 1990 г. насам културното богатство на Потсдам, включително дворците Sanssouci, Neuer Garten, Babelsberg, Glienicke и Pfaueninsel, са обекти на световното наследство на ЮНЕСКО. Гмурнете се в историческото наследство на Потсдам в Стария град – Пазарът, Централният площад, църквата „Св. Николай“, и Кметството. Фридрих Велики е проектирал сам своя летен дворец, който днес е отличен пример за рококо архитектура.

Кьолн – внушителна красота

Дори ако не сте религиозен човек и никога не сте се чувствали впечатлени от архитектурата на храмовете, катедралата на Кьолн ще ви впечатли. Независимо колко нейни снимки вече сте виждали, нейните 157-метрови кули, сякаш достигат облаците и ви карат да изпитвате страхопочитание. Построяването на катедралата отнема повече от 600 години. Това е най-голямата готическа църква в Северна Европа, оцеляла 14 бомбардировки по време на Втората световна война, докато останалата част от града се е разпадала. Най-впечатляващ е фактът, че там се пазят костите на „трите влъхви“, поднесли подаръците за новородения Исус. Старият град се разпростира около катедралата, до западните брегове на река Рейн. Впуснете се в безкрайни разходки из тесните улички и малките площади с ярките цветни фасади на къщичките от XIX в. Оживените барове и ресторанти предлагат свежа местна бира.

Кил – столицата на плаването

Кил е столицата на повинция Шлезвиг-Холщайн и ключов воден път от Германия до Балтийско море. Неговата стратегическа позиция в едноименния му залив, позволява да се превърне в център на корабостроенето и корабоплаването през 19-ти век. Днес градът е известен като „столицата на плаването“ и е горд домакин на „Седмицата на Кил“ – най-голямото събитие за плаване в света и най-големия летен фестивал в Северна Европа. Главният герой на събитията е „Горч Фок“ – легендарният тренировъчен кораб и една от основните забележителности на Кил. Макар да изглежда, че морето надделява над всичко, има какво да видите из града – Старата улица Eggerstedtstrasse, която е претърпяла сериозна реконструкция след войната, площада на Стария пазар, луксозната „датска“ търговска улица и красивият квартал Marinenviertel до пристанището. Там можете да опитате местните специалитети, сред които е пушената риба, която трябва да се яде цяла, до последната кост.

Category: Класации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg