Пленителните градове на Германия – Част I

Неслучайно Германия е седмата в света страна по посещаемост.
Градовете ѝ се гордеят с богата история, невероятно красива архитектура и приказна атмосфера...

Пет от най-очарователните немски градове

Неслучайно Германия е седмата в света страна по посещаемост. Градовете ѝ се гордеят с богата история, невероятно красива архитектура и приказна атмосфера, която на моменти ще ви накара да се почувствате, като герой на Уолт Дисни или по-скоро на Братя Грим. Заслужава си да на правите един тур из някои от най-хубавите немски градове. Всички сме чували за космополитния Берлин, транспортния хъб Хамбург, домът на Октоберфест – Мюнхен, Дрезден, който е наричан „Флоренция на Елба“ и бизнес центъра Франкфурт. Но това далеч не е всичко от градската карта на Германия.

Хайделберг – градът на Марк Твен

Разположен в югозападна Германия, Хайделберг се счита за една от най-вълшебните дестинации в цяла Европа. Източник на вдъхновение за някои от най-известните поети, художници, философи и писатели, той е център за германския романтизъм през 18-ти век. Най-добрият начин да се насладите на идиличната атмосфера, вдъхновила Марк Твен е да се разходите из павираните улички. Известният писател прекарва голяма част от живота си в града, където успява да завърши книгата си „Приключенията на Хъкълбери Фин“. Международният университет на Хайделберг, заедно с богатата си библиотека, е първият, който е построен в Германия и днес е сред най-добрите университети в света. Старият мост Alte Brucke свързва двата бряга на река Некар, която минава през Хайделберг. Старият град, наричан Neunheim е любима зона за разходки, заедно с моста. Наричана е „Пътят на философите“, защото се смята, че всеки ден по него е вървял поне един от философите-професор от Университета на Хайделберг.

Фрайбург – слънчевият град на Южна Германия

За Фрайбург се казва, че жителите му са толкова щастливи, защото слънцето грее повече, отколкото във всеки друг град в Германия. Фрайбург е един от най-старите градове в страната, следователно той носи голямо историческо и културно богатство. Изпълнен е с малки кафенета, пивоварни и ресторанти, собственост на местни жители, в които можете да се насладите на традиционната кухня. Историческият градски център успява да се открои, благодарение на височинната си готическа кула и 116-метровата катедрала. Площадът пред катедралата е най-големият в града, където се провежда седмичния пазар. Сергиите на фермерите се подреждат на северната страна, а тези на търговците – на южната. Не на последно място, градът предлага разнообразие от фестивали, които се провеждат целогодишно. Сезонът на фестивала започва през януари с Международния културен фестивал и завършва през декември с екстравагантен Коледен пазар.

Category: Класации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg