По следите на британската кралска корона

Около 1,8 млрд. от световното население спада към т.нар. Общност на нациите, представляваща бившата Британска империя.
Най-известни и големи сред 53-те държави са: Канада, Австралия, Нова Зеландия, Индия, Пакистан.

Държавите, на които кралица Елизабет II е монарх

2019 година се оказа изпълнена с важни събития за британското кралско семейство, като раждането на принц Луи и сватбата на принц Хари с американската актриса Меган Маркъл. Ако за пръв път чувате за някое от двете събития – поздравления, успели сте да се скриете от света на достатъчно идилично и тайно място, което се надяваме да споделите.

 

Вниманието, на което се радваше сватбата на годината се дължи на факта, че около 1,8 млрд. от световното население спада към т.нар. Общност на нациите, представляваща бившата Британска империя. Най-известни и големи сред 53-те държави са: Канада, Австралия, Нова Зеландия, Индия, Пакистан. Тъй като идва лято, ние ще обърнем внимание на няколко по-малки райски кътчета, на които кралица Елизабет II все още официално е монарх.

 

Със своите кокосови палми, коралови рифове и тропически климат, Бахамските острови са олицетворение на карибската ваканционна мечта. Страната е изцяло зависима от туризма, затова местното население и изградената инфраструктура са съобразени с нуждите на чуждестранните туристи. Ще намерите, както луксозни хотели и обекти на световни вериги за хранене и напитки, така и автентични местни барове и места за настаняване. От друга страна, Бахамите са сравнително скъпа дестинация на фона на островните държави от ранга им. Това не бива да ви обезкуражава, защото с подходяща подготовка, ще откриете достъпни самолетни билети и хотел. Плажът на прасетата е всеизвестна атракция. Добродушни, шарени прасенца се разхождат свободно по плажната ивица или плуват в близост до брега, като неусетно се превръщат в инстаграм звезди. Подводните пещери и кораловите рифове създават чудесни условия за гмуркане, а в пещерата „Мълния“ дори са снимани сцени от филмовата поредица „Джеймс Бонд“.

Още преди певицата Риана да прочуе Барбадос, страната е известна с 365-те си слънчеви дни в годината, финият бял пясък със съвсем лек розов оттенък, кристално чистите си води и свежата, зелена растителност, които създават една напълно релаксираща атмосфера. Столицата Бриджтаун е икономически и туристически център на Барбадос, а Broad Street е главната търговска улица, на която ще видите клонове на банки, много универсални и безмитни магазини, както и сградата на парламента, издържана в готически стил. Британското влияние си личи по доста неща – английският език се говори свободно, крикетът е популярен спорт, а т.нар. „Площад на националните герои“, намиращ се точно срещу парламента, е умалено копие на Трафалгар скуеър в Лондон.

 

Реге тон, ром и плаж – няма как да не се сетите първо за Ямайка. Това е поредната карибска перла в британската корона, която ще ви накара да се замечтаете за момента, в който банските и лосиона за тяло ще заменят работната ви униформа или бизнес костюм. Столицата Кингстън и прилежащия ѝ район са най-атрактивни за туристите, които са склонни да не прекарат цялото си време под някоя палма с коктейл в ръка. Там можете да разгледате Ботаническата градина на Ямайка с нейната приказна колекция от орхидеи, родната къща на реге звездата Боб Марли, старите защитни укрепления Порт Роял или Испанският град – бившата столица на испанските конквистадори. Монтего Бей и Негрил са други популярни курорти на карибската държава. Двата най-големи завода за ром предлагат обиколни, които ще ви посветят в тайнството на изкусителната напитка.

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg