Седем града в Испания,
които си заслужава да откриете – Част II

Испания е сиеста, фиеста, тапас, безкрайни плажове, сладко вино и горещи емоции.
Но истинската испанска атмосфера, ще усетите из по-малките населени места.

Малки местенца с голяма добавена стойност

Испания е сиеста, фиеста, тапас, безкрайни плажове, сладко вино и горещи емоции. Но истинската испанска атмосфера, ще усетите из по-малките населени места, където глобализацията и английският език са далечни понятия, а сладкото безвремие се измерва само с времето за почивка и другото време за похапване.

4. Сан Винсенте де ла Баркера, провинция Кантабрия

Разположено на брега на Кантабрия, Сан Висенте де ла Баркера е старо рибарско селище със спираща дъха гледка към морето и планината. Разположено е на устието на река Гандарлила, с къщи от двете ѝ страни, свързани с каменен мост от 15-ти век. Замъкът и крепостта, датиращи още от римско време са основни местни забележителности. Част от Сан Висенте спада към природния парк Oyambre. Планинската верига Picos de Europa е като естествена охрана на рибарското селище, чиито посетители ще се зарадват и на няколкото километра плажна ивица.

5. Ронда, провинция Малага

Драматично разположен над 120-метров каньон, град Ронда, близо до Малага (Андалусия), се състои от две части – старо мавританско селище и по-съвременен град от 15-ти век. През 18-ти век двете части са свързани с каменния мост Puente Nuevo, за да формират днешна Ронда. Градът е пълен с история, която личи от разнообразната и красива архитектура. Обществените бани на Ронда са построени в края на 13-ти век и са сред най-добре запазените в Испания. Разходка в дефилето до Камино де лос Молинос, ще ви предложи зашеметяваща гледка.

6. Могараз, провинция Саламанка

Естествено изолиран между природни паркове и планински вериги, средновековното селище Mogarraz запазва живи традициите и типичния архитектурен стил. Намира в западната част на Кастилия и Леон, към Португалия и има малко повече от 300 жители. Обликът на Mogarraz е повлиян от арабския и еврейския стил. Повечето къщи са с дървени капаци на прозорците и символи, издълбани в каменната фасада. Местната занаятчийска традиция е известен в Испания, особено с производството на бижута и бродираните дрехи. Разхождайки се из Mogarraz, ще забележите 14-те водопада, пръснати из селото, построени през 1600-те години.

7. Солер, провинция Балеарски острови

На североизточното крайбрежие на остров Майорка, се намират Солер и неговото пристанище. Той е свързан със столицата Палма чрез исторически влак от 1912 г., който минава през портокалови и лимонови овощни градини и хълмове с маслинови дръвчета в рамките на  приказно едночасово пътешествие. Градският площад, с внушителната си църква, дървета, открити кафенета и планински фон, е един от най-красивите на острова. Пристанището на Солер има полукръгло крайбрежие, където можете да се насладите на слънцето, докато аромата на портокаловите цветове се смесва с морския бриз. Не пропускайте рибата на деня, която близките заведения предлагат. Обикновено се приготвя на скара с чесън и прясно изцеден портокалов сок, заедно с някоя кулинарна тайна от местното производство.

Category: Класации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg