Седем града в Испания,
които си заслужава да откриете – Част I

Испания е добре позната със своите безкрайни плажове, острови, които се конкурират с Карибите и забележителни градове, като Барселона, Мадрид, Валенсия и Севиля. Но...

Красота извън радара на популярността

Испания е добре позната със своите безкрайни плажове, острови, които се конкурират с Карибите и забележителни градове, като Барселона, Мадрид, Валенсия и Севиля. Но в страната има много малки градчета и селца, които са изключително чаровни и приветстват с гостоприемство, архитектура, традиции, култура и вкусна храна своите откриватели. Затова си заслужава да намерите на картата някои от следните градчета и да проучите какви точно самолетни билети, хотели и други резервации ще ви бъдат необходими.

1. Ластрес, провинция Астурия

Ластрес е типично рибарско селище, вплетено в скалистото крайбрежие на Атлантическия океан в района на Астурия. Намира се на около 30 минути път с кола на изток от Хихон, който е най-големият град на Астурия. Населението на Ластрес е само около 1000 жители, повечето от които по традиция се занимават с риболов. Старият град е изпълнен с исторически сгради, като Palacio de los Vallados и Часовниковата кула, построена през 15-ти век. Трябва да посетите Рибния пазар, който се намира по крайбрежието. Дъждовете са характерни за Астурия, затова е добре да посетите региона през периода от юни до септември месец.

2. Фрихиляна, провинция Малага

Малага и целия автономен регион Андалусия, към който спада, са изпълнени с емблематичните селца със снежно бели сгради, които са завидно добре поддържани. Разположен в подножието на планината, средновековното градче е пример за наследството от арабската архитектура. Старият град е запазен в типичен мавритански стил –  лабиринт от стръмни улички, извисяващи се по хълма, бели сгради, украсени с цветни саксии. Мавританският замък Лизар от IX-и век, разположен на върха на планината, е друг символ от миналото на региона.

3. Кастейфойт де ла Рока, провинция Херона

Това е едно от най-сниманите села на Каталония, заради разположението му на тесен базалтов скат в подножието на Пиринеите. Уникалната форма на скалата се дължи на ерозията на двете околни реки Fluviа и Toronell върху останките на охладената вулканична лава преди хиляди години. Селцето е наистина малка – не повече от един квадратен километър, заради ограниченото пространство, което 50-метровата скала предоставя. Вулканичните скални къщи се сливат със сгради в ренесансов стил из тесните пътеки на това очарователно кътче.

Category: Класации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg