Седем идеи за лятна семейна почивка – Част II

Толкова много неизвестни, за да се сформира дългоочакваната семейна ваканция. Но преди всички тези важни детайли, изберете дестинацията.

Къде да прекараме лятната си ваканция?

Подходящ полет, евтини самолетни билети за всички, хотел или апартамент, голямото гласене на багаж, няколко забравени неща, кола под наем или пък придвижване с влак, автобус или такси…Толкова много неизвестни, за да се сформира дългоочакваната семейна ваканция. Но преди всички тези важни детайли, изберете дестинацията.

4. Австрия с хижи и понита

Австрия е необятен ресурс, когато става дума за здравословни семейни почивки, особено за онези, които включват развлечения с животни, като хранене на агнета и яздене на понита. Прекрасните дървени хижи и семейните ферми са подбрани на туристическия уебсайт на Тирол с аромат сухо сено, за да изкушат хората от големите градове. Някои от фермите имат прекрасна гледка към зимните ски писти, големи детска площадка и много домашни любимци.

5. Островно бягство по хърватски

Докато 20 годишните атакуват курорта Хвар, може по семейно да избягате от лудницата на малкото островче Св. Климент, намиращо се на запад от известния си съсед. Това късче земя в Адриатика сякаш напомня на Малдивите със своята лазурна красота. Брегът е спокоен и подходящ се слънчеви бани и целодневни игри на открито. Ако все пак ви доскучае, речно такси ще ви хвърли за нула време до Хвар.

6. На къмпинг с Корсика

За да се подготвите за къмпинга Le Campoloro в Корсика, трябва да си представете френската версия на американски летен лагер. Има куп занимания, разпределени в няколко детски клуба по интереси – групови игри, театрални представления и обучения по различни занаяти. За тийнейджърите има турнири за тенис на маса и диджей до полунощ. Източното крайбрежие на къмпинга е запълнено от стари дъбове, които създават плътна сянка. Три басейна и няколко детски площадки могат да се ползват от всички, които наемат близките дървени хижи.

7. Културна разходка в Лайпциг

Ако решите заедно да опознаете някой град, то Лайпциг със своята богата култура и компактно разположение, е идеален за целта. Източногерманският град е известен като родно място на Мелденсон, Бах и Вагнер и винаги е бил извор на вдъхновение. Освен музея на Бах и църквата „Св. Томас“, може да посетите 360-градусовата панорама на Панометъра, в който днес се прожектира филм за Титаник. Пуснете се с лодка по каналите на града, които ще ви отведат до новите изкуствени езера. Наблизо се намират страхотни опции за еднодневни или полудневни пътувания – до Дрезден, Ерфурт или пясъчните планини на Елба, използвани за снимките на Хрониките на Нарния, Облакът Атлас и Гранд Хотел Будапеща.

Category: Класации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg