Седем идеи за лятна семейна почивка – Част I

Искате да правите пясъчни замъци, да посетите заедно някой град, да отидете на къмпинг или просто да харесате къща с огромен басейн? Вариантите са много, но изборът не е лесен...

Европейски кътчета, подходящи за всеки член от семейството

Искате да правите пясъчни замъци, да посетите заедно някой град, да отидете на къмпинг или просто да харесате къща с огромен басейн? Вариантите са много, но изборът не е лесен, затова е необходимо да обмислите различни сценарии, преди да инвестираме част от семейните спестявания в това ценно време, прекарано заедно.

1. Къмпинг с каравана в Португалия

Пътешествията на колела винаги предполагат приключения и весело настроение. Особено, ако за вас спането в каравана е новост и планирането на ваканцията с карта и чертаенето на маршрут ви носят неописуема тръпка. Крайбрежието на Португалия – от Порто до Лисабон на юг е идеалният вариант. Маршрутът е пълен с плажове, места за сърф, интересна култура, вкусна и евтина храна. Можете да хванете полет до Порто или Лисабон, от там да наемете каравана и просто да следвате морето по вече утъпкани пътеки. Подобна идея е подходяща за реализиране при наличието на по-големи деца, които после с радост ще разказват на съучениците си за семейното ви приключение.

2. Вила в Лансароте

Най-източният от Канарските острови предлага екзотика и спокойствие в симбиоза. Хариa е приказно селце, сякаш създадено само от палмови дървета и многоцветни фасади. Ако наемете вила с басейн, барбекю, гледащи към океана, всички членове на семейството от 1 до 91 години ще бъдат доволни. Там се намират домът-музей на испанския художник Цезар Манрике, Къщата на вулкана с подземни стаи, в които наистина се виждат следи от лава, Кактусовата градина и симпатични барове и кафенета.

3. Митове и магия на полуостров Пелион

На около 300 км северно от Атина и на около 200 км южно от Солун се простира полуостров Пелион със своя главен град Волос. Митове, история и чар се показват във всяко селце на областта. Площадчета със занаятчийски магазини и вкусни сладкиши ще ви примамят да си починете от жегата, докато слушате история за кентавъра Хирон, който според древногръцката митология е роден там. Близо до Волос е селото Йолкос, където е построен корабът Аргос и аргонавтите тръгват на своя поход. Регионът е значително по-спокоен от популярните гръцки острови, които през лятото стават парти епицентрове.

Category: Класации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg