Седем нетипични неща в Лондон

Всеки отива в Лондон с няколко цели – да "измайстори" класическата лондонска снимка, включваща Биг Бен и иконичната червена телефонна кабина, да се качи на "Окото"... Но извън този "must do" списък, има по-малко популярни места в британската столица, за които трябва да си оставите време.

Какво да потърсим извън пътеводителя?

Всеки отива в Лондон с няколко цели – да „измайстори“ класическата лондонска снимка, включваща Биг Бен и иконичната червена телефонна кабина, да се качи на „Окото“, да се „пусне“ с речно такси по Темза, да посети някой от многото впечатляващи музеи на мегаполиса, като Британският музей например, и евентуално да види Кралицата около Бъкингамския дворец. Но извън този „must do“ списък, има по-малко популярни места в британската столица, за които трябва да си оставите време.

Следи от Римска Британия

Този на пръв поглед съвременен и лъскав град е всъщност на доста години и вече е бил обособено селище, когато римляните са го превзели. Храмът на Митра, намиращ се близо до Лондонската фондова борса, е следа от тяхното пребиваване там. Днес той е достъпен за посетители.

 

Източен Лондон винаги е бил горещата точка на уличното изкуство. Десетилетия наред най-добрите улични художници се събират в този район. Докато подобни тенденции в други градове по света се появяват и отшумяват, улиците около Shoreditch и Hackney са изпълнени с цвят и живот. Ако не сте сигурни откъде да започнете, можете да си резервирате място в тура за улично изкуство.

Да пием чай с традиция

Никой не уважава чая повече от британците, а Лондон има доказано дълга практика в пиенето на топлата напитка. Кафенето на Twinings не се е променило чак толкова много от 1706 г., когато е открито. Томас Туайнинг е бил един от първите търговци, които са донесли чая в Обединеното кралство, а от 1837 г. доставя на кралското семейство.

 

Музеят „Clink Prison“, намиращ се край Южния бряг, има дълга история на затваряне на престъпници. Клинчето (псевдоним на „затвора“) е служил като такъв от 12 до 18 век. Днес можете свободно да си тръгнете оттам, но не и преди да сте станали свидетели на изпълнението на актьорите, които пресъздават някои мрачни сцени от живота на бившите му обитатели.

Таен масонски център

Някогашният Eastern Hotel, намиращ се над метростанция Ливърпул, е бил един от най-големите хотели на града за своето време. Той дори е разполагал със собствена линия, спираща в хотела. Когато обаче престава да функционира през 80-те години на миналия век, дизайнерите на новия хотел, които се заемат с терена, разкриват таен масонски храм в гръцки стил със златен купол и 13 вида мрамор в пода.

 

Ако харесвате Шерлок Холмс, то обезателно трябва да посетите едноименната кръчма, обзаведена като апартамента на известния детектив (ако наистина съществуваше). Има следи от куршуми по една от стените, огънят винаги гори в камината и дори ще забележите неговите цигулка и лула. Заведението предлага обяд и вечеря.

Нощен зоопарк

Посетителите на зоологическата градина на Лондон (ZSL) имат възможността да останат там и през нощта, ако резервират специални билети. Гостите ще получат нощна обиколка, напитка, вечеря и едно със сигурност по-различно преживяване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg