Седем хотела, в които трабва да спите през живота си - Част II

Да резервираш хотел винаги е съществена част от подготовката на всяко едно пътуване, независимо от целта му.
Но има някои варианти, които разбиват традиционната представа за това.

Различни алтернативи на стандартните хотели

Да резервираш хотел винаги е съществена част от подготовката на всяко едно пътуване, независимо от целта му. Но има някои варианти, които разбиват традиционната представа за това.

Да отседнеш насред Големия бариерен риф

Хотел Reefsleep е един необичаен начин, по който да видите отблизо природното богатство на АвстралияГолемият бариерен риф. Круизен кораб отплава на 50 км от о-в Хамилтън, където заедно с останалите гости прекарвате 2 незабравими дни. Тъй като корабът не е луксозен и огромен, са предвидени услуги само за определен брой гости в рамките на 48 часа. В програмата влизат напитки и храна за целия престой, включително топъл обяд, барбекю и морски специалитети за вечера. Вместо стаи обаче, на палубата са разпределени т.нар. swag, представляващи топли палатки за двама. През нощта можете на наблюдавате звездите или да участвате в организираното нощно гмуркане.

Лукс под водата

Този хотел определено се отличава от всички останали, заради високата му цена, но няма как да не бъде споменат, имайки предвид уникалността му. Неповторимият Atlantis в Дубай се извисява величествено с розовата си осанка над изкуствения Палмов остров. Той разполага с 1539 стаи, но само два от апартаментите му – Нептун и Посейдон, се намират под водата. Индивидуален асансьор, иконом и сапун със златни частици са само част от главозамайващите екстри, които гостите на тези апартаменти получават. Но това, което наистина ги отличава, са хилядите морски същества, които можете да наблюдавате в определени части.

Да се разхладим

В Кеми – северен финландски глад, се намира фантастичен хотел, напомнящ приказно замръзнало кралство. Всяка година той се построява от нищото на ново и е отворен за гостите си от януари до първата половина на април, като точните дати зависят от метеорологичните условия. Капацитетът на „Снежния замък“ е 48 гости. Той е творение на 10 занаятчии, които в продължение на две седмици дялкат десетки хиляди ледени блокчета. В спалните ледените легла са „наметнати“ с овчи кожи. На разположение са също бар, ресторант, арктически базар за кожи и сувенири, финландска сауна и зала със скулптури. 

Фантастичен свят

Хотел „Омагьосан“ се намира в местността Trout Creek, Монтана (САЩ), чието населени е едва около 260 човека. Ще забравите за действителността, когато видите къщичките, направени от бор и кал и сами ще си припомните всички истории за хобити, елфи, феи и други фантастични горски обитатели. Това място е сбъднатата детска мечта на създателите му, които го построяват с много любов. Малките хижи уютно ви приканват с топлите си печки, които гонят студа, спални с огромни размери, напълно оборудвани кухни, Wi-Fi, сателитна телевизия и библиотека, посветена на хобитите. 

Category: Класации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg