Седем хотела, в които трябва да спите през живота си - Част I

Тези хотели не принадлежат към някоя световна верига, но въпреки това, ще ви предложат необичайно преживяване,
което само може да допълни вашата екскурзия или почивка.

Не просто хотели, а дестинации

Тези хотели не принадлежат към някоя световна верига, която ще ви се похвали още на рецепция със седемте си звезди, високи оценки от всички възможни сайтове за пътуване и ще ви обсипе с безкраен списък от екстри. Но въпреки това, ще ви предложат необичайно преживяване, което само може да допълни вашата екскурзия или почивка.

Да спиш във винена бъчва...

Близо до немското село Sasbachwalden, в планинския регион Шварцвалд, се намира един изключително чаровен хотел. Смесете една част романтика, есенция от така модерния напоследък „глемпинг“ (тип луксозен къмпинг) с много природа и вино – ще получите Schlafen im Weinfass. Хотел се намира насред семейни лозя и представлява няколко 8000-литрови бъчви, украсени и обзаведени, като двойни стаи. Но не се притеснявайте, че тази обстановка, напомняща приказката „Снежанка и седемте джуджета“, ще е за сметка на вашето удобство – има бани и тоалетни, кухненски кът и трапезария.

Над водата

Domaine Pourki e ваканционен курорт в Сабреву, провинция Квебек в Канада. Ако искате да прекарате няколко нощи, като коренното местно население преди векове, запазете своята цветна палатка близо до брега. Опънати върху салове, които са закотвени за дъното на река Ришельо, вашите „хотелски стаи“ са достъпни само с кану. На вид приличат на конуси, изработени от водонепромокоема материя. Скромният им интериор включва четири легла в спартански стил и химическа тоалетна, а пред изхода на палатката има платформа, на която е подходящо да разположите риболовните си принадлежности и да хвърлите въдицата. Ако все пак това е прекалено за вас, наслаждавайте се на реката, стъпили на здрава зема, от верандата на някоя от хижите към курорта.

Като на кино

Истинските любители на ретро вълната и киното, ще се впечатлят от Best Western Movie Manor в Колорадо, САЩ. Хотелът е разположен между терените на две летни автокина. Когато слънцето залезе, можете да гледате филма, който по програма прожектират, директно през панорамните прозорци на стаята ви, ако това е възможно или в автомобил, както се прави. Хотелският комплекс се намера по пътя между два природни парка – Colorado’s Great Sand Dunes National Park и Rio Grande National Forest и представлява уютна и подходяща спирка.

Category: Класации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg