Скритите плажни съкровища на Европа – Част II

Със затоплянето на времето ни се иска да грабнем в един сак светата троица на плажуващия турист – хавлия, бански, и лосион и да изчезнем далеч от работните си места – там, където очилата са единствения грим, коктейлите изместват водата като най-полезна напитка, а времето се определя от това, дали си във водата или извън нея.

Още места, на които ни се иска да се скрием…

Калея де Палафругел, Каталуня (Испания)

Да, всеки би искал да разгледа Барселона, присъстващ в не един или два списъка със задължителни дестинации. Когато тълпите туристи и безбройните музеи ви дойдат в повече, е време да се насочите към някое от закътаните съкровища на бреговата ивица Коста Брава. Калея де Палафругел се намира само на час и половина път с кола от летище Барселона. Рибарското селище е запазило своя някогашен автентичен чар и обещава истинско откъсване от напрегнатото ежедневие.

Сен Мало, Бретан (Франция)

Сен Мало притежава най-запомнящите се морски пейзажи в региона на Бретан. Този град на корсари (вид френски пирати) ще се хареса на любителите на историята със своя Стар квартал и готическа архитектура. Трите основни плажа на Сен Мало са: Големият плаж с дължина на ивицата си повече от 3 км, плажът Minhic и Плажът на моста с гледка към залива на Сен Мало.

Плажът „Санта Джулия“, Корсика (Франция)

Този приказен плаж се намира само на няколко километра от Порто Векио и Бонифачо и е олицетворение на Корсика: див и красив. Насладете се на тюркоазено сините води и белия пясък на „Санта Джулия“, преминавайки през летище Ница или Париж. Повечето селца и градчета в района са запазили своите романтика и спокойствие.

Плажът „Лас Терезитас“, Тенерифе (Канарските острови, Испания)

Пътешествениците с опит знаят, че плажовете на канарския остров Тенерифе са с вулканичен произход и затова са по-тъмни, но не и Лас Терезитас със златистите си отблясъци. Причината за това не е природна прищявка, а огромно количество пясък, донесено от пустинята Сахара. Тенерифе е перфектната дестинация за любителите на слънцето, дори и през зимния сезон. Обикновено най-лесният начин да стигнете до Канарите е чрез полет с прикачване през летище Мадрид или Барселона.

Ксамил, Албания

Албания не е сред Топ 3 на туристическите плажни дестинации, които средностатистическият европеец си представя, но това определено е погрешно схващане, защото Албанската Ривиера е в състояние да ви изненада доста приятно. Четирите острова Ксамил са парчета земя, благословени със зеленина, кристално чиста вода и спокойствие, което ще ви зарази с приятни емоции и ваканционно настроение.

Плажът „Св. Стефан“, Черна гора

Малкото островче „Св. Стефан“ се намира на 6 км югоизточно от популярния черногорски град Будва и разполага с около 2 км плажна ивица. Пясъкът с розов оттенък и спокойна синя панорама някога е бил част от резиденция, предназначена за най-важните политици на Югославия. Днес прилежащият хотелски комплекс не е само за богатите и известните, а всеки може да се възползва от него.

Category: Класации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg