Скритите плажни съкровища на Европа – Част I

Със затоплянето на времето ни се иска да грабнем в един сак светата троица на плажуващия турист – хавлия, бански, и лосион и да изчезнем далеч от работните си места – там, където очилата са единствения грим, коктейлите изместват водата като най-полезна напитка, а времето се определя от това, дали си във водата или извън нея.

Най-добрите места за летни „активности“

Със затоплянето на времето ни се иска да грабнем в един сак светата троица на плажуващия турист – хавлия, бански, и лосион и да изчезнем далеч от работните си места – там, където очилата са единствения грим, коктейлите изместват водата като най-полезна напитка, а времето се определя от това, дали си във водата или извън нея. Определено следните места са сред най-красивите и примамващи летни кътчета на европейския континент, които в същото време не са толкова комерсиализирани:

Карвоейро в Алгарв, Португалия

Най-южната провинция на Португалия – Алгарв, си има за столица град Фаро и доста дълго време е била под арабско влияние, което определя интересния ѝ архитектурен и културен облик. Освен с туризма, районът е известен с отглеждането на цитруси, бадеми, маслини и невероятно вкусните си сладкиши. Карвоейро е малко и чаровно градче с морски пейзажи и плажна ивица, които със сигурност ще ви накарат да се отпуснете.

Розовият плаж на Крит

Плажът „Елафониси“ се намира в Западен Крит, на час и половина път с кола от международното летище Ханя. Розовият му цвят го превръща в уникална дестинацията, защото има само няколко такива в света. Това се дължи на червени микроорганизми в коралите, съставящи пясъка му.

Атрани, Италия

Това е едно изключително чаровно селце в югозападна Италия, близо до Неапол. Няма как да не сте чували за Позитано и Амалфи в близост, които са популярни летни курорти. Атрани е познато в Италия, като една от скритите перли на Амалфийската Ривиера, затова не му мислете много и намерете изгоден полет до Неапол, докато летният сезон не е напълно пристигнал.

Плажът „Сакарун“, о-в Дуги оток в Хърватия

Ако мечтаете за лятно пътешествие из зашеметяващите води на Адриатика, обезателно отидете на остров Дуки оток (Дългият остров) в Хърватия. За да се доберете до нежнопясъчните брегове на плажа Сакарун, кристално чистите, заобикалящи го води и неповторима панорама, първо трябва за вземете самолетни билети до Задар, който е най-големият град с летище наблизо и след това да се качите на ферибот, който ще ви отведе право там. Това са само две основни стъпки, които ще ви гарантират блажена почивка.

Category: Класации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg