Снежните чудовища на Япония

Отвъд традиционната представа за Япония, покрита с цъфтящи вишни,
страната на изгряващото слънце може да бъде наистина подходяща за каране на ски.

На ски сред изкуството на японската природа

Отвъд традиционната представа за Япония, покрита с цъфтящи вишни, страната на изгряващото слънце може да бъде наистина подходяща за каране на ски. Префектура Ямагата, разположена в региона Тохук в Северна Япония, е дом на около 250 000 души и безброй снежни чудовища, заради което се е превърнала в популярна зимна дестинация. Япония определено е интересна алтернатива пред традиционните Алпи, затова помислете внимателно преди да резервирате следващите самолетни билети.

Творенията на природата

Всяка година ски курортът Zao Onsen се превръща в зимен рай за чудеса. Курортът, който се намира на 800 метра над морското равнище, е напълно покрит в бял и пухкав сняг през цялата зима. Елите, обграждащи ски пистите, се превръщат в ледени митични същества. Заснежените чудовища, известни като juhyo, са резултат от суровата климатична система в региона. 

Нощно спускане за професионалистите

Не е задължително да бъдете скиор или сноубордист, за да се насладите на гледките покрай пистите. Двата кабинкови лифта предоставят подобаващ изглед към „снежните чудовища“. Единият от тях започва още от самия курорт Zao. Най-добре е да организирате ваканцията си в периода януари-март. Стигайки до върха, посетителите могат да се спуснат със ски или да се отправят към наблюдателната площадка, за да видят чудноватите снежни произведения. През нощта „чудовищата“ са осветени и се виждат от заведението на върха. Нощното спускане е позволено от по-ниските височини.

 

В района разбира се има и други забележителности, които си струва да посетите, като например Zao Onsen. Това е едно от най-старите градчета с горещи минерални извори в района Тохоку, известен с високо киселинните си води, за които се твърди, че са лечебни. Градът разполага с шест обществени бани, две от които са открити, както и с множество горещи извори, част от хотелски комплекси.

Хвърляне на боб по японски

Zenpo-ji е почти 800-годишен храм в покрайнините на Цуруока, където се намират впечатляващата пететажна пагода и няколко други забележителни сгради. Храмът е бил популярно място за обучение през последните години и е домакин на много събития и медитации. Местните хора често посещават храма, заради фестивали като „Сецубун“ (хвърляне на боб) или за да се молят за късмет по време на сезона. През зимата трупащият се сняг в региона прави това място изключително красиво.

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg