Съвети за наемане на кола в чужбина

Наемането на кола може да подобри гъвкавостта на всяко пътуване, било то за бизнес или за отдих.
Различни фирми обслужват различни градове по целия свят.

Когато искаме да сме по-мобилни

Наемането на кола може да подобри гъвкавостта на всяко пътуване, било то за бизнес или за отдих. Различни фирми обслужват различни градове по целия свят. Туристически агент може да ви спести време и усилия, свързвайки се с няколко компании, за да намери най-добрата цена и кола за вас. Агенциите обикновено са наясно с текущите промоции и специалните програми, които не винаги са широко рекламирани.

Изберете внимателна тарифата и автомобила

Фирмите за автомобили под наем обикновено работят с четири вида основни тарифи: дневна такса, начисляваща се за изминат километраж; дневен такса с определени включени километри в нея; дневна тарифа с неограничен пробег; и такава, която след определен пробег, има свободен от таксуване километраж. Цените варират в зависимост от размера и модела на превозното средство, но повечето фирми предлагат следните типове: икономични, компактни, стандартни и луксозни автомобили. Специални промоционални такси често са на разположение, особено през почивните дни, но те трябва да бъдат заявени предварително.

Допълнителни такси

Могат да бъдат включени и допълнителни такси към наемната цена, като например данък добавена стойност към услугата, който варира в различните държави. Ако автомобилът ви очаква на някои международни летища, могат да ви начислят „летищна такса“. Когато колата се връща на различна локация или град от мястото, където първоначално е взета, обикновено се начислява допълнителна такса. Обърнете внимание на политиката за пълнене на резервоара на автомобила. Понякога е по-добре да го заредите с гориво преди да върнете колата, защото някои компании могат да таксуват по-скъпо, отколкото стандартните цени на бензиностанция.

Необходими документи

Разбира се, когато се подписвате под споразумението за наемане на автомобил, в него ще има клауза за застраховане. Важно е да обърнете внимание, каква част от щетите по автомобила ще трябва да поемете, ако има инцидент. Възможно е и покритието на застраховката да не изисква това от шофьора, но ако е доказано ваше сериозно нарушение, със сигурност ще трябва да заплатите полагаемото. В някои случаи компании за наемане на коли могат да откажат услуга на шофьор с много провинения или ако нямат достатъчно свободни автомобили, да дадат предимство на друг.

 

Обикновено се изисква кредитна карта, като гаранция, дори в случаите, когато се използват предплатени корпоративни ваучери. Ако не разполагате с такъв вид карта, алтернатива е да използвате туристическа агенция, като гарант за услугата.

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg