Три алтернативни предложения в Южна Европа

Когато се замислим за всичко, което могат да ни разкрият Рим, Париж, Мадрид и други подобни дестинации, е доста вероятно да започнем да пресмятаме наум, дали имаме достатъчно пари в картата си за самолетни билети и хотел...

За пътешествениците на следващо ниво

Когато се замислим за всичко, което могат да ни разкрият Рим, Париж, Мадрид и други подобни дестинации, е доста вероятно да започнем да пресмятаме наум, дали имаме достатъчно пари в картата си за самолетни билети и хотел. Разбира се, ние бихме се връщали отново и отново в тези неизчерпаеми центрове на многовековна култура, изкуство и ужасно апетитна храна. Но за тези, които са запълнили вратата на хладилника си с магнитчета, имаме няколко алтернативни предложения, идеални за 3-4-дневно бягство.

Виченца вместо Венеция или Милано

В Италия няма лошо място – атмосферата, храната и пак храната, са достатъчни причини да тествате La Dolce Vita за пореден път. Виченца се намира на 60 км западно от Венеция и на 200 км източно от Милано. Само за 30-40 минути с влак (местните влакове са на доста добро ниво) можете да стигнете от Венеция или Верона до този някога така космополитен град, който ще ви очарова с архитектурата си. Театър Олимпико и вилите на архитекта Андреа Паладио са в списъка на ЮНЕСКО за културно наследство. Ако обожавате да се наслаждавате на изкуство и архитектура, то вероятно идеалният ден за вас би преминал между базиликата Palladiana, двореца Chiericati и истинско италианско капучино.

Ванс – чарът на френския Прованс в действие

Ако Париж ви се струва голям, шумен и объркващ, но все още търсите класическия френски пейзаж – кокетни кафенета, сладкарници и пекарни с изкушаващи витрини, френски шансони и мирис на лавандула, просто се ориентирайте на юг. Ванс се намира на 45 източно от Кан, сгушен сред прегръдките на морските Алпи. В градчето се намира луксозно шато, превърнато в СПА център. Възможно е да почувствате прилив на творческо вдъхновение, тъй като там са се уединявали да рисуват не един и двама известни европейски художници. Кан разполага със свое летище, което се използва най-вече за чартърни полети, като можете да летите и до Ница.

Олите е древната гордост на Навара

В северната провинция на Испания – Навара, се намира град Олите, който се смята за най-стария град в региона. Основан е през VII век от вестготите, но се разраства значително през XII век. Грандиозният палат Palacio Real de Olite е готически замък от XIII век, който някога е бил седалище на крал Карл III Наварски, а днес е достъпен за посетители. Докато сте в града, задължително обърнете внимание на църквата „Св. Мария“, дегустирайте местно вино в Музея на виното и посетете Музея за средновековна история, който е един от най-добрите за този период в Испания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg