Три не толкова известни плажни дестинации

Любимите ни градски разходки за няколко дни, станаха особено модни с нарастването на популярността на нискотарифните авиокомпании. С идването на лятото все повече ни се иска покрай тях да има също морски или океански бряг, където да релаксираме, събирайки слънце, морска сол по кожата и горещи емоции.

Местата, за които не се сещаме, когато дойде време за тен

Любимите ни градски разходки за няколко дни, станаха особено модни с нарастването на популярността на нискотарифните авиокомпании. С идването на лятото все повече ни се иска покрай тях да има също морски или океански бряг, където да релаксираме, събирайки слънце, морска сол по кожата и горещи емоции. Сред първите подобни дестинации, които ни хрумват са: Рио де Жанейро, Сидни, Барселона и още куп световно известни курорти. Има и една други градове, които също предлагат места за плажните ни хавлии, но някак не са се превърнали в плажна асоциация.

Тел Авив, Израел

Израел обикновено се свързва с доста конфликти на политическия хоризонт, но на плажния такъв Тел Авив определено изпъква и то в добрия смисъл. Мекият средиземноморски климат и уникалната плажна култура ще разтопят слънцезащитното масло по тялото ви за по-малко от секунди. Починете си за няколко часа от обиколките из музеи и галерии на Хилтън бийч сред местни забележителности или на някои от по-спокойните в близост плажове. Тел Авив изглежда още по-достъпен с директен полет на Wizz Air от летище София.

Есауира, Мароко

Всеки е чувал за Маракеш, Фес и Казабланка, някои дори са били там. Но Есауира определено е нещо, с което ще изпъкнете сред обичайната тълпа от пътешественици. Мароканският град е домакин на поне пет музикални фестивала годишно, най-известният сред които е Гнауа. Равните, открити и пясъчни плажове, заедно с ветровете привличат кайтсърфисти от цял свят, както и авантюристи, търсещи нещо различно. Освен времето, прекарано на плажа, се впуснете в разходка из уличките с нискоетажни, варосани сгради, ресторанти, предлагащи прясна морска храна и местна музика. Ако обичате шопинга, си вземете лампа или сувенири от стъкло, защото са типични за региона.

Пярну, Естония

Любителите на високите температури вероятно изпадат в недоумение от това предложение. Но на втори прочит, четвъртият по големина град в Естония изобщо не е за подминаване. Той е елегантно разположен на мястото, където река Пярну и заливът Рига се сливат. Още през 19-ти век Пярну придобива известност със своите СПА процедури и красиви крайбрежни алеи. Естонското лято е кратко и затова местните жители се възползват максимално от него. През летните месеци чаровните дървени вили в околността винаги са заети от естонци, руснаци, финландци и други народности, които събират лъчи или се покриват до ушите с лечебна кал.

Category: Класации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg