Тънкости на багажното изкуство

Има два вида пътешественици: такива, които са приготвили лек и компактен багажа си и други, на които им се иска да са направили така. Понякога се оказва истинско предизвикателство да подредите всичко...

Подреденият куфар е най-ценното качество на пътешественика

Има два вида пътешественици: такива, които са приготвили лек и компактен багажа си и други, на които им се иска да са направили така. Понякога се оказва истинско предизвикателство да подредите всичко, което ще ви бъде необходимо във възможно най-малко пространство. Това е от съществено значение, особено когато пътувате със самолет и трябва да спазвате изискванията на съответната авиокомпания.

Списъкът на първо място

Така както архитектът планира своята сграда първо на хартия (или компютър), така и вие се замислете и подредете по важност принадлежностите, които ще ви трябват. Това ще елиминира паниката от last-minute приготвянето на багажа, когато хвърляте в куфара, каквото ви попадне. Списъкът би ви помогнал и за опаковането на връщане, когато по стара традиция и незнайни сили, багажът просто не се побира в същия куфар. При нещастен случай на откраднат багаж, ще ви бъде по-лесно да съдействате за откриването му, представяйки изчерпателния си списък.

Дрехите, без които не можем

Относно дрехите – проверете каква ще е местната прогноза за времето и помислете добре какви събития и активности ще ви се наложи да посетите. Универсалните дрехи, които могат да се използват за повече случаи са вашите фаворити. Често срещана грешка е да не се предвижда облекло за специфични обекти, като религиозни храмове, където не се допускат оскъдни тоалети. Методът на сгъване дреха в дреха или навиването на руло на немачкащите се такива, спестяват доста място. Обувките пък са идеално място за временно съхранение на вашите чорапи.

Да взема или не – това е въпросът

Винаги има неща, за които се питаме, дали наистина ще ни трябват? Затова е добре да попитате агенцията или хотела си, дали там, където ще отседнете има вещи, като сешоар, ютия, чехли или козметика за баня, за да си спестите излишно разнасяне. Комплектите за пътуване са идеално решение, когато не искате на носите със себе си големи разфасовки шампоан, душ-гел, крем за лице или нещо друго. Пресипвайки козметиката си, не пълнете флакончетата до горе, защото от високото налягане в самолета може да се отворят и разсипят в багажа. Обикновените четка за зъби и самобръсначка са по-леки и компактни от електрическите такива.

 

Най-трудно е да се придържаме към списъка, който сме подготвили в началото и да приберем подаръците и сувенирите накрая. Удобството на многото вещи и изгодното пазаруване са привлекателни, но е добре да си спомним, че охраната на летището няма да приеме този довод, когато багажа ви превиши ограниченията.

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg