Четирите основни типа пътешественици

Дори и хората, които не са почитатели на пътуването (все пак има такива), изпадат в моменти, когато просто искат да отидат на някое различно място и да презаредят батериите си. Предпочитанието към дестинациите обаче може да разкрие доста за нас като хора.

Къде да отидем, спрямо темперамента си?

Дори и хората, които не са почитатели на пътуването (все пак има такива), изпадат в моменти, когато просто искат да отидат на някое различно място и да презаредят батериите си. Предпочитанието към дестинациите обаче може да разкрие доста за нас като хора.

Класически пътешественик

Ако обичате всичко да е предварително планирано, да знаете какво ви очаква след като се приземите на летището и да посещавате световно известни дестинации, които са в списъка ви: „100 места, които трябва да видя през живота си“, то вие сте класически тип пътешественик. За вас са подходящи дестинации, като: Рим, Барселона, Париж, Берлин, Виена, Амстердам и други удивителни градове, които заслужено привличат милиони туристи всяка година. Искате да сте спокойни, че вие също сте се докоснали до всички онези дворци, статуи, картини и забележителности, за които целия свят говори. Склонни сте да се потопите в местната атмосфера и култура, но все пак избирате места, за които няма да ви трябва специална ваксина, допълнителна пътна застраховка или наличието на климатик и топла вода в хотела ви не е съвсем сигурно.

Спонтанният пътешественик

Ваш колега от студентските години се е преместил временно в Тайланд, заради работен проект и ви кани да го посетите, попадате на реклама в интернет за летен музикален фестивал в Швеция, където ще пее любимия ви изпълнител, получавате мейл, че само днес определена авиокомпания предлага -30 % отстъпка на всичките си полети – Защо не? Плановете ви за пътуване моментално оживяват и без да му мислите намествате в календара си дните годишен отпуск с лека ръка. За вас почти всяка дестинация е подходяща, независимо, дали отивате там за първи или седми път, защото са водещи емоции и спомените, които ще натрупате. Бихте се зарадвали, ако ви се отдаде възможност да отидете в Индия, Кападокия, Мароко, някое малко селце в Прованс или Тоскана, стига това да носи удоволствие на душата.

Любители на природата и/или адреналина

За вас почивен ден, прекаран на дивана в хола, докато гледате любимия си сериал е напразно изгубено време. Ваканцията е символ на свобода, по време на която можете да изпитате собствените си възможности и да преживеете моменти, които други хора дори и не биха си представили – Сафари в Африка, изкачване на някой планински връх, уроци по сърф, поклонническият път Ел Камино, минаващ през Франция, Испания и Португалия са страхотни идеи, които с радост бихте реализирали при първа възможност, независимо от мнението на близките ви. Кения, Южна Африка, бреговете на Австралия са подходящи за вас дестинации, както и навсякъде, където има нови и интересни възможности.

Мързеливецът

Почивката е свещено време и никой не е в състояние да ви накара да я прахосате в спринт сред музеите или потене по някой скалист връх, защото тогава ще имате нужда от още една почивка и въобще това не го разбирате. Идеалната ваканция за вас е: слънце, плаж, море, коктейл и изключен служебен телефон. В такъв случай всеки остров, държава с излаз на топло море и дори вила в отдалечен от града район с басейн, биха ви свършили работа. Изборът е голям, а странните имена на острови в екзотични държави, ще ви потопят в дълбок размисъл. За да запазите енергията си за наздравици обаче, предлагаме по-близки и също толкова невероятно красиви дестинации, като гръцките острови, хърватската и албанската ривиери.

Category: Класации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg