Четири необичайни планински дестинации

Планината не е само разходки и катерене. Някои курорти са способни да ви предложат доста повече занимания, а пейзажите винаги са живи произведения на изкуството.

Къде планинският туризъм може да е още по-вълнуващ?

Планината не е само разходки и катерене. Някои курорти са способни да ви предложат доста повече занимания, а пейзажите винаги са живи произведения на изкуството.

Планинските релефи на земята на баските

Първата жена, изкачила всички 14 планински върхове над 8000 метра – Edurne Pasaban е създала собствена фирма в родната си Каталония, която организира 4-дневен тур из планинските релефи на земята на баските. Планинският преход е съпътстван не само от спиращи дъха гледки, но и от неоспоримо вкусните местни храна и вино. Турът започва от планинското село Аранзазу, продължава през долината Урбия, прохода Сан Адриан и природния парк Аралар. Този вариант е безопасен и подходящ за начинаещи в планината, като в допълнение ви запознава с местните бит и култура.

Природният парк Сванети

Природният парк Сванети в грузински Кавказ притежава невероятна природа, която може да се сравнява с Алпите. Ако посетите този скрит скъпоценен камък, ще се зачудите как до сега не сте се сетили да потърсите самолетни билети до там по-рано?! Обикаляйки от село в село, ще срещнете гостоприемни хора, вкусна и евтина храна, покрити със сняг върхове и доста материал за Инстаграм. Обикновено пътешествието започва от Кутаиси, където може да улучите фермерския базар, Тетнулди е ски курортът под едноименния връх, а след това е прочутата Безингийска стена, която представлява внушителен ансамбъл от 6 върха над 5000 метра и 4 над 4000 метра, свързани помежду си от леда.

Янската долина и словашките Татри

В Янска долина, намираща се в по-ниската част на словашките Татри, ще попаднете на доста развлечение – рафтинг, колоездене, пещери, сред които „Пещерата на мъртвите прилепи“. По-активните имат възможност да изкачат върховете на Chopok и Dumbier, които са малко над 2000 метра. За тези, които не биха си поставили чак толкова амбициозни цели, има термални извори, в които да плуват или просто да се киснат на спокойствие.

Канарите и вулканичните върхове на Ла Палма

Обикновено всички свързват Канарските острови с плаж, море и слънце, но вулканичните върхове на Ла Палма са другото лице на тази типично лятна дестинация. La Palma e един от най-хълмистите и малко населени острови на архипелага. Съчетанието от драматични върхове, вулканични кратери, гори и малки пясъчни плажове правят това място подходящо за туристи с различна физическа подготовка. Тропическите градини и басейните допълнително ще ви накарат да се отпуснете. До там може да стигнете с полет през летище Барселона или летище Мадрид.

Category: Класации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg