Чети, яж и лети

Преглеждането на различни варианти и дестинации, избора на авиокомпания и хотел,
резервирането на самолетни билети са част от подготовката по пътуването, но има и други неща...

Изглежда очевиден съвет, но ще се учудите колко много хора въобще не си правят труда да прочетат повече за културата, историята и географията на дестинацията, за която са си купили евтини самолетни билети, и в която възнамеряват да прекарат почивката си.

 

Този странен факт важи най-вече за онези туристи, които пътуват организирано и сякаш разчитат единствено на екскурзоводите и организаторите на ваканцията да се погрижат за това те съвсем лесно и без никакви усилия да разберат всичко за дестинацията за по малко от седмица.

 

И все пак четенето за съответната страна и предварителното проучване на мястото, където отивате ще ви направи доста добра услуга. Първо ще ви направи добре информирани за обстановката, в която ще се озовете, което пък ще ви даде повече удовлетворение от видяното.

 

Освен естетическото предимство, което ще си спечелите с четене, със сигурност ще си набавите и голяма доза сигурност. Познаването на културните различия и специфики определено ще ви помогне да избегнете доста неловки, а понякога и опасни ситуации.

И на последно място, но не и по важност, остава фактът, че четенето е нещо като апетайзър, едно малко предястие, което ще разпали апетита ви за предстоящото пътешествие и ще ви накара да „огладнеете“ за впечатления.

 

Освен ровенето в Интернет, пътеводителите също са добро начало. Можете да заложите на марката Lonely Planet, Rough Guides или други, както и на редица сайтове, посветени на пътешествия.

 

И за финал – не бъркайте глада за знания с глада за вкусна храна, различна от духовната. Някои авиокомпании предлагат приятни ястия или закуски безплатно, но има и такива, на борда на които, ако огладнеете, ще ви се наложи да доплатите допълнително, ако искате да похапнете. Разберете това предварително, преди да резервирате своите самолетни билети.

 

Не забравяйте, ядките, сушените плодове, различните десерти от типа на Марс и Сникърс са лесни са слагане набързо в багажа и с тях ще можете да поддържате организма си в добра форма и все пак достатъчно енергетизиран, за да види на живо всичко онова, за което съвестно е чел толкова време, следвайки нашите малки съвети.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg