Шест града отвисоко – Част II

Често, когато пътуваме, бързаме да видим, опитаме и изпробваме всичко местно, без да си оставим време да усетим града и неговата енергия.

Най-високите точки на световните центрове

Често, когато пътуваме, бързаме да видим, опитаме и изпробваме всичко местно, без да си оставим време да усетим града и неговата енергия. А това най-добре би се получило, ако намерим подходящо място, откъдето просто да наблюдаваме градския пейзаж в цялата му прелест. Затова предлагаме още няколко варианта за „гледки отвисоко“ към част от най-посещаваните градове в света.

Шанхай отвъд обичайните представи

Красотата на Шанхай може да се оцени от радио и телевизионна кула „Ориенталска перла“ или от Шанхайския световен финансов център, разположени в близост до река Хуанпу. Местоположенията им позволяват туристите да видят модерния район Пудонг, както и историческия район на Пукси покрай реката. Районът Пукси включва богата колекция от 52 сгради, всяка от които има уникална история и архитектурен стил. Човек може лесно да разпознае сияещия зелен покрив в стил арт деко на Sasson House, неокласическата сграда на HSBC и голямата, подобна на британския Биг Бен сграда на митницата. През нощта повечето сгради греят в различни нюанси, които се отразяват в реката и създават интересна сцена на цветовете.

Всеки иска да гледа през Окото на Лондон

Лондон има многобройни местенца с прекрасни гледки, като Лондонското око е едно от най-популярните. Разположен в непосредствена близост до река Темза, гигантското виенско колело дава на своите гости изглед към величествените сгради на парламента и Биг Бен. Виждат се и забележителности като Бъкингамския дворец и катедралата „Сейнт Пол“. Капсулите са направени от стъкло, така че посетителите могат да наблюдават всичко около тях. Други подходящи места са катедралата „Сейнт Пол“ и монументът, построен в чест на големия пожар от 1666 г., които сами по себе си са и популярни исторически забележителности. Чрез изкачването на стотиците стъпала, освен да направите една бърза тренировка, ще усетите и как хората са се придвижвали из града без ескалатори и асансьори.

Потърсете изглед към японската столица

Заради предпазливост, поради честите земетресения, сградите в Токио са сравнително ниски, което прави по-трудно намирането на място с гледка към града отгоре. Освен популярните Токио Скай Трии и Кулата на Токио, туристите могат да се насладят на сградата на Metropolitan Government и на Civic Center Bunkyo, които предлагат панорамен изглед. Достъпът до споменатите места за наблюдение обикновено е безплатен. Ако времето е достатъчно добро, можете да успеете да видите дори планината Фуджи, запалена от залеза.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg