Шест френски дестинации, които ще омагьосат лятото ви – Част I

Франция е една от най-посещаваните държави не само в Европа, но и в света. Градове, като Париж, Марсилия, Лион, Бордо, както и курортите на Лазурния бряг се радват на нестихващ интерес, но ако искате да опознаете натуралната същност на Франция...

Некомерсиални предложения за страхотна почивка

Франция е една от най-посещаваните държави не само в Европа, но и в света. Градове, като Париж, Марсилия, Лион, Бордо, както и курортите на Лазурния бряг се радват на нестихващ интерес, заради приказната си природа, богата история, впечатляваща архитектура и неоспоримо вкусна кухня. Но ако искате да опознаете натуралната същност на Франция и да се насладите на една малко по-спокойна атмосфера, трябва да потърсите това встрани от топ дестинациите.

1. Касис

Не, не става въпрос за плода касис, а за малък пристанищен град, намиращ се само на час път с кола от Марсилия. Името на града няма нищо общо и с крем-ликьорът от касис, който се произвежда в Бургунди. Градчето се гордее със своето розе, отличаващо се с леко солен привкус, което местните отглеждат в семейните си винарни. Касис разполага с неголяма плажна ивица, над която драматично е надвиснал скален ансамбъл. Може да си наемете лодка, с която да плавате по крайбрежието или да се катерите по живописните скали, откривайки варовикови образования на хиляди години. Най-подходящият период за посещение е през май, когато времето вече е топло, а туристите все още не са се сетили за това кътче.

2. Меркантур

Алпийските ливади на Национален парк Меркантур са разкошни през месец юни. Близо до границата с Италия, ще откриете поляни от диво цъфтящи цветя и чисти поточета, спускащи се от склоновете, покрити с гъста растителност. Не на шега, там наистина може да срещнете истински мармоти, макар и да не сгъват шоколад в станиол. Вероятно е обаче компания да им правят муфлони и диви планински антилопи. Може да къмпингувате в някоя от базите в близост до основната атракция – езерото Lac d’Allos, което се намира на 2226 м надморска височина. Но няма да сбъркате, ако вместо това изберете близкото градче Барселонет, което освен удобни хотели, предлага и пазар всяка сряда и събота.

3. Сербер

Последното населено място преди границата с Испания, в подножието на Пиринеите и до Средиземно море е Сербер. Хората обикновено пропускат това малко бижу, което всъщност е важен производител на сладкото френско вино Банюлс. Селото има прекрасен хотел в арт деко стил, който разполага и със собствено кино. Заради Испанската гражданска война регионът е загубил блясъкът си, но днес Сербер се радва на специален исторически статут и възроден посетителски интерес. Има добър водолазен клуб, морски резерват с изобилие от риба, а границата е толкова близо, че може да отскачате до Испания, когато решите. Най-близкото летище е Жирона, на 45 мин. с транспорт.

Category: Класации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg