Шест френски дестинации, които ще омагьосат лятото ви – Част II

Да, Френската Ривиера и големите градове може да привличат милиони туристи годишно, но си струва да се отделите от тълпата поне веднъж, за да изпробвате неподправени кътчета, пазещи типичната природа и култура.

Как да преоткрием прелестите на френската природа?

Да, Френската Ривиера и големите градове може да привличат милиони туристи годишно, но си струва да се отделите от тълпата поне веднъж, за да изпробвате неподправени кътчета, пазещи типичната природа и култура.

4. Баржемон

На 75 мин. с кола от Ница, се намира малкото и спокойно градче Баржемон. Със своите калдъръмени улички, средновековни сгради и гледки към долината, мястото се вписва перфектно в идиличната представа за лежерна ваканция по френски. Покрай централния площад има кафенета, ресторанти, пекарни, месарница и Музей на машинописа. Насладете се на чаша или повече от местното розе и се оглеждайте за някоя знаменитост, защото двойки като Виктория и Дейвид Бекъм търсят уединение в Баржемон. Колкото до това, как да се стигне до там – полетите на Wizz Air до Ница са идеален вариант, който може да съчетае с кола под наем.

5. Вандея

Френският департамент Вандея разполага с няколко доста приятни морски курорта, идеални за семейна ваканция или релаксираща почивка. Пример за това е курорта Ла Транш-сюр-Мер, който предлага стотици метри чиста златисто-пясъчна ивица, която през юни все още е почти необитаема и спокойна. Мястото е естествено изолирано от атлантическите течения, което го прави подходящо за децата и начинаещите в морските спортове. Пресните миди и стриди имат традиционно присъствие в менютата на местните ресторанти. Колкото до тях – можете да избирате между заведения, включени в списъка за Мишлен или такива, предлагащи обикновена, но невероятно вкусна пица.

6. Лурд

Лурд е интересна смесица от туристи, местно население, говорещо различни езици и диалекти, добронамерени монахини и свещеници. Общо 18 са сведенията за появата на Дева Мария в областта, което носи особен заряд. Но това не е всичко, градът изненадва с многото си лица – спокойствието на Пиринеите, средновековната архитектура, многото предания, граничещи с прекалена религиозност или странни суеверия, кич и в същото време отпечатъци на модерността. Това е дестинация за поклонници, хора бягащи от суетата към красотата на Национален парк Пиринеи, но и държащи на удобствата, защото в Лурд не липсват хотели в различни категории и цени.

Category: Класации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg