Categories: Класации

Скритите плажни съкровища на Европа – Част II

Още места, на които ни се иска да се скрием…

Калея де Палафругел, Каталуня (Испания)

Да, всеки би искал да разгледа Барселона, присъстващ в не един или два списъка със задължителни дестинации. Когато тълпите туристи и безбройните музеи ви дойдат в повече, е време да се насочите към някое от закътаните съкровища на бреговата ивица Коста Брава. Калея де Палафругел се намира само на час и половина път с кола от летище Барселона. Рибарското селище е запазило своя някогашен автентичен чар и обещава истинско откъсване от напрегнатото ежедневие.

Сен Мало, Бретан (Франция)

Сен Мало притежава най-запомнящите се морски пейзажи в региона на Бретан. Този град на корсари (вид френски пирати) ще се хареса на любителите на историята със своя Стар квартал и готическа архитектура. Трите основни плажа на Сен Мало са: Големият плаж с дължина на ивицата си повече от 3 км, плажът Minhic и Плажът на моста с гледка към залива на Сен Мало.

Плажът „Санта Джулия“, Корсика (Франция)

Този приказен плаж се намира само на няколко километра от Порто Векио и Бонифачо и е олицетворение на Корсика: див и красив. Насладете се на тюркоазено сините води и белия пясък на „Санта Джулия“, преминавайки през летище Ница или Париж. Повечето селца и градчета в района са запазили своите романтика и спокойствие.

Плажът „Лас Терезитас“, Тенерифе (Канарските острови, Испания)

Пътешествениците с опит знаят, че плажовете на канарския остров Тенерифе са с вулканичен произход и затова са по-тъмни, но не и Лас Терезитас със златистите си отблясъци. Причината за това не е природна прищявка, а огромно количество пясък, донесено от пустинята Сахара. Тенерифе е перфектната дестинация за любителите на слънцето, дори и през зимния сезон. Обикновено най-лесният начин да стигнете до Канарите е чрез полет с прикачване през летище Мадрид или Барселона.

Ксамил, Албания

Албания не е сред Топ 3 на туристическите плажни дестинации, които средностатистическият европеец си представя, но това определено е погрешно схващане, защото Албанската Ривиера е в състояние да ви изненада доста приятно. Четирите острова Ксамил са парчета земя, благословени със зеленина, кристално чиста вода и спокойствие, което ще ви зарази с приятни емоции и ваканционно настроение.

Плажът „Св. Стефан“, Черна гора

Малкото островче „Св. Стефан“ се намира на 6 км югоизточно от популярния черногорски град Будва и разполага с около 2 км плажна ивица. Пясъкът с розов оттенък и спокойна синя панорама някога е бил част от резиденция, предназначена за най-важните политици на Югославия. Днес прилежащият хотелски комплекс не е само за богатите и известните, а всеки може да се възползва от него.

todor.todorov@esky.com

Share
Published by
todor.todorov@esky.com

Recent Posts

Ослепително белите скали на Закинтос

Варовиковите скали в комбинация с морето са невероятна комбинация, която улавя погледа и можете наистина да си почивате, само като…

1 година ago

Lufthansa Group ще спре над 90% от полетите си

Lufthansa Group ще приземи 90% от самолетите си, в резултат на коронавируса. Близо 700 от 763 самолета на цялата група…

1 година ago

Най-емблематичните бразилски градове – Част II

Голямата Бразилия може да се похвали с близо една трета от световните тропически гори, забележително биоразнообразие и спиращи дъха гледки…

1 година ago

Ryanair обмисля да спре всичките си полети

Най-голямата нискобюджетна авиокомпания в Европа заяви, че намалява капацитета си с 80 процента, като не изключи и пълното приземяване на…

1 година ago

Най-емблематичните бразилски градове – Част I

Тази голяма южноамериканска държава със сигурност има какво да ни покаже и научи с всяко свое кътче, но все пак…

1 година ago

Всички полети на Lauda ще бъдат спрени

Заради бързото разпространение на вируса COVID-19 и ограниченията, наложени от много държави, всички полети на Lauda ще бъдат спрени.

1 година ago