Categories: Класации

Шест френски дестинации, които ще омагьосат лятото ви – Част II

Как да преоткрием прелестите на френската природа?

Да, Френската Ривиера и големите градове може да привличат милиони туристи годишно, но си струва да се отделите от тълпата поне веднъж, за да изпробвате неподправени кътчета, пазещи типичната природа и култура.

4. Баржемон

На 75 мин. с кола от Ница, се намира малкото и спокойно градче Баржемон. Със своите калдъръмени улички, средновековни сгради и гледки към долината, мястото се вписва перфектно в идиличната представа за лежерна ваканция по френски. Покрай централния площад има кафенета, ресторанти, пекарни, месарница и Музей на машинописа. Насладете се на чаша или повече от местното розе и се оглеждайте за някоя знаменитост, защото двойки като Виктория и Дейвид Бекъм търсят уединение в Баржемон. Колкото до това, как да се стигне до там – полетите на Wizz Air до Ница са идеален вариант, който може да съчетае с кола под наем.

5. Вандея

Френският департамент Вандея разполага с няколко доста приятни морски курорта, идеални за семейна ваканция или релаксираща почивка. Пример за това е курорта Ла Транш-сюр-Мер, който предлага стотици метри чиста златисто-пясъчна ивица, която през юни все още е почти необитаема и спокойна. Мястото е естествено изолирано от атлантическите течения, което го прави подходящо за децата и начинаещите в морските спортове. Пресните миди и стриди имат традиционно присъствие в менютата на местните ресторанти. Колкото до тях – можете да избирате между заведения, включени в списъка за Мишлен или такива, предлагащи обикновена, но невероятно вкусна пица.

6. Лурд

Лурд е интересна смесица от туристи, местно население, говорещо различни езици и диалекти, добронамерени монахини и свещеници. Общо 18 са сведенията за появата на Дева Мария в областта, което носи особен заряд. Но това не е всичко, градът изненадва с многото си лица – спокойствието на Пиринеите, средновековната архитектура, многото предания, граничещи с прекалена религиозност или странни суеверия, кич и в същото време отпечатъци на модерността. Това е дестинация за поклонници, хора бягащи от суетата към красотата на Национален парк Пиринеи, но и държащи на удобствата, защото в Лурд не липсват хотели в различни категории и цени.

todor.todorov@esky.com

Share
Published by
todor.todorov@esky.com

Recent Posts

Ослепително белите скали на Закинтос

Варовиковите скали в комбинация с морето са невероятна комбинация, която улавя погледа и можете наистина да си почивате, само като…

1 година ago

Lufthansa Group ще спре над 90% от полетите си

Lufthansa Group ще приземи 90% от самолетите си, в резултат на коронавируса. Близо 700 от 763 самолета на цялата група…

1 година ago

Най-емблематичните бразилски градове – Част II

Голямата Бразилия може да се похвали с близо една трета от световните тропически гори, забележително биоразнообразие и спиращи дъха гледки…

1 година ago

Ryanair обмисля да спре всичките си полети

Най-голямата нискобюджетна авиокомпания в Европа заяви, че намалява капацитета си с 80 процента, като не изключи и пълното приземяване на…

1 година ago

Най-емблематичните бразилски градове – Част I

Тази голяма южноамериканска държава със сигурност има какво да ни покаже и научи с всяко свое кътче, но все пак…

1 година ago

Всички полети на Lauda ще бъдат спрени

Заради бързото разпространение на вируса COVID-19 и ограниченията, наложени от много държави, всички полети на Lauda ще бъдат спрени.

1 година ago