48 часа в Сан Франциско

Понякога се случва по една или друга причина случайно да се озовем на едно място само за 48, 24 или дори по-малко часове.
Тогава трябва да знаем над какво да се фокусираме, за да извлечем максимума от престоя си.

Един град, предлагащ повече от слънце, бриз и мост

Понякога се случва по една или друга причина случайно да се озовем на едно място само за 48, 24 или дори по-малко часове. Тогава трябва да знаем над какво да се фокусираме, за да извлечем максимума от престоя си. Защото животът е дълго пътуване с множество кратки спирки, от които си струва да попием най-доброто.

Емблемите на Сан Франциско

Ако някога попаднете насред едно от артистичните лица на Калифорния, а именно Сан Франциско, със сигурност ще искате приоритетно да видите прочутия мост Golden gate. Това е най-фотографираният (или „инстаграмван“ на съвременен език) висящ мост в света. Грандиозният му арт деко архитектурен стил изглеждаща колоритен, облян в оранжево-червен цвят, избран за да се вижда в мъглата. Той разполага с шест пътни платна за движение. От моста се открива чудесна гледка към затвора Алкатрас, където е лежал прочутият мафиотски бос Ал Капоне. Днес сданието функционира като музей, който си струва да посетите. Друг известен символ на града е най-високата му сграда – небостъргачът Пирамидата със своите 260 метра.

Free Love Tour

Сан Франциско придобива световна слава с хипи движението си. Днес се организират тематични турове, които с песни и китара разказват за Лятото на любовта през 1967 г., което е имало революционен културен ефект. Туровете се провеждат от доброволци в квартала Haight-Ashbury.

 

Парковете на Сан Франциско са невероятни и ако имате малко свободно време, използвайте го, за да се разходите из някой от тях. Малко известен факт е, че Голдън Гейт парк е по-голям дори и от нюйоркския Сентрал парк. Към Голдън Гейт парка спада и ботаническата градина на Сан Франциско. На фона на останалите забележителности националният парк Президио често е подценяван от туристите, но е чудесен вариант за следобеден пикник. Идеална за целта е намиращата се там ливада със зеленина, обособени места за отдих и павилиони, които предлагат хапване.

Интернационален град

Като всеки по-голям град в САЩ, Сан Франциско е истинска културна вихрушка. Ако ви домъчнее за европейската атмосфера, отправете се към италианския квартал Норт Бийч. Там има безброй пицарии, тратории и джелатерии, които ще ви предразположат да си хапнете добре, а фактът, че там все още се говори на италиански, ще допринесе за автентичното усещане. Местният Чайнатаун е третият по големина такъв квартал в САЩ и със сигурност би ви се сторил интересен. Пагодата на мира е най-голямата забележителност на Японския квартал, който също си струва да се посети.

 

Сравнително близо до китайския и италианския квартал, се намира търговският комплекс Пиер 39, разположен около Кей 39. Там са събрани всякакви заведения и ресторанти, но най-голямата атракция е сборният пункт на калифорнийските морски лъвове, които постоянно привличат посетителите с груповото излежаване върху кея.

 

Вечерният круиз Hornblower е очарователен начин да завършите деня. Ястията се поднасят на фона на непрекъснато променящите се нюанси на небето и бреговата линия. Отпуснете се на палубата и се насладете на пейзажа или се присъединете към забавлението на дансинга под съпровода на живия оркестър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg