Eurowings ще лети
от два германски града до София

Германската нискотарифна авиокомпания планира да пусне два маршрута до София.
Новите полети ще са от Германия, като ще се изпълняват два пъти седмично и стартират на 31 октомври.

Те стартират от зимния сезон 2019/2020

Германската нискотарифна авиокомпания планира да пусне два маршрута до София.

 

Новите полети ще са от Дюселдорф и Щутгарт, като ще се изпълняват два пъти седмично и стартират на 31 октомври (Дюселдорф – четвъртък и събота, а Щургарт – вторник и неделя).

 

Билетите вече са в продажба.

 

Превозвачът пусна общо девет нови през летния и зимния график 2019. Дъщерното дружество на Lufthansa разширява мрежата си от Дюселдорф, Кьолн и Щутгарт.

За Дюселдорф

Когато в Дюселдорф се представят най-новите колекции от висшата мода и прет-а-порте, присъства не само цяла Германия, а целият свят на модата. Два пъти годишно световните модни творци и купувачите се събират тук, на Рейн, където организираното от компанията Игедо най-голямо за своето време модно изложение в света – „Галерия Дюселдорф“ – отваря врати.

 

Тук се решава какво ще се прави през следващия сезон: Дюселдорф е най-влиятелният център на модата в Германия. Най-новите модели на дизайнери и кутюристи се представят в над 800 шоурума и то не само по време на изложенията, а в изключителните бутици по елитния булевард „Кьонигсалее“ човек твърде лесно се поддава на изкушението да си ги купи. Марко Поло, Хюго Бос, Щрелсон и Калвин Клайн – това са част от изкусителите, които си правят компания с Армани, Булгари, Гучи, Джил Сандер, Прада, Тифани или Версаче в една мрежа на добрия вкус.

 

Разбира се, би било прекалено повърхностно Дюселдорф да се възприема само като рай на модата и шопинга; градът предлага много повече. Хората, които се интересуват от култура, също се чувстват тук като у дома си: събития като културния фестивал „Алтщатхербст“ (есен в стария град) привличат десетки хиляди гости; освен това градът е приютил многобройни театри, концертни зали, галерии, множество исторически забележителности и прекрасни паркове. А когато говорим за култура, задължително трябва да споменем и това, че музеите и реномираната Академия на изкуствата в Дюселдорф дават огромен принос за добрата репутация на града, а на всеки четири години празникът на изкуствата – наречен Квадриенале, с неговата високоценена изложбена програма поставя Дюселдорф във фокуса на международната културна общност.

 

В допълнение, в Дюселдорф се намира третата по големина, след тези в Лондон и Париж, японска общност в Европа. Пъстрият японски квартал с типичните за страната супермаркети, книжарници, ресторанти и много други е възникнал около хотел „Никко“ на „Имерманщрасе“. Изтощените от мода, изкуство и култура могат да намерят пълна релаксация на „Бургплац“, един от най-прекрасните площади в Германия, където след приключване на работния ден и в края на седмицата се събира цял Дюселдорф. Тук се съчетават в едно чаша отлежала бира, гледката към Рейн и наслаждаването на живота. И ако забележите, че изключително много хора са облечени впечатляващо модерно, ще знаете причината.

За Щутгарт

Човек може да кара коли. Или да ги сънува. И за двете неща Щутгарт е точният адрес: Не само защото тук се произвеждат световни марки автомобили, но и защото в Щутгарт историята на автомобила е по-жива от всякъде другаде. Мечти на четири колела: При всяко посещение в Щутгарт те се превръщат в удивителна реалност.

 

Автомобилът има много бащи, но само една родина. И това е Щутгарт: от деня, в който в един парник, превърнат в работилница – днес много посещавано паметно място – Готлиб Даймлер и Вилхелм Майбах изобретяват първия лек, бързо оборотен бензинов двигател. Това се случва през 1885 г., оттогава звездата на Щутгарт грее ярко над света на автомобила. Особено ярко грее тази звезда в музея на Мерцедес-Бенц, единственият музей по света, който онагледява без никакви пропуски историята на автомобилостроенето. Футуристичният вид на музейната сграда впечатлява още отвън, вътре обаче, при вида на 160-те автомобилни бижута, Ви завладява истински възторг. Други разкошни екземпляри са изложени в Classic Center Fellbach, а между тях е и абсолютната класика: 300SL с крилати врати. Разбира се класическите модели на Порше също са много известни. Моторизираните легенди, които музеят Порше излага, също предизвикват блясък в очите. Феновете на олдтаймърите ценят особено автомобилния център, разположен на някогашното летище, сега под защита на закона за опазване на паметниците. Центърът заедно с хотел V8 предлага великолепна рамка за всичко, свързано със специалните автомобили, поддръжката им и красивите аксесоари. Всяка година през март любители на автомобилната класика от цял свят се срещат на може би най-хубавия панаир за автомобили в Германия – Retro Classics; а Retro Classics meets Barock, тази ексклузивна среща на олдтаймери, провеждана пред живописните кулиси на замъка Лудвигсбург, хвърля мост към една съвсем друга, но също така пленителна култура.

 

Отново в настоящето: обиколката на заводите на Мрецедес-Бенц в Зинделфинген позволява широк поглед зад кулисите на модерната автомобилна индустрия и със сигурност поражда някое и друго скрито желание. Бързо става ясно обаче, че Щутгарт предлага не само автомобилни изкушения. Прекрасното разположение на града в един от най-големите лозарски райони на Германия, подсказва другата страст на жителите му: изисканото хранене и пиене. Щутгарската гастрономия гарантира кулинарни преживявания в скалата от специалитети като „шпецле” до вино „Шпетбургундер” както в бирарийката на ъгъла, така и в награждавания ресторант от най-висок клас с международна известност; малки и големи празници, най-известният от които е Канщатер Вазен, навсякъде Ви приканват да празнувате и Вие, да преживеете истинско гостоприемство и да се радвате на живота. Идеалното място за среща преди „обиколката на насладите” е Дворцовият площад (Schlossplatz): Вероятно никъде другаде дворецът не определя до такава степен вътрешноградската среда както Новият дворец определя ситито на Щутгарт. А който предварително е посетил Музея на изкуството Щутгарт, великолепната колекция от произведения на класическата модерност и на съвременното изкуство, който е проследил историята от Каменната ера до Ренесанса в Стария замък, той наистина си е заслужил спокойна и изискана вечер. И по отношение на театралното изкуство Щутгарт е на най-високо ниво: Държавният театър Щутгарт е най-големият обединен театър в света, неговият балетен, театрален и оперен състав от години се радват на световна слава. За музикални деликатеси се грижат и големите оркестри на Щутгарт, джаз-клубовете, мюзикълите в международния център (SI-Centrum). Търговски улици от световен ранг са Кьонигсщрасе и Калвер Щрасе, но би трябвало да отделите време и за друго развлечение: „Вилхелма” е най-популярното място за прекарване на свободното време в града, една от най-красивите зоологически и ботанически градини, с около 8  000 животни тя е и една от най-богатите на животински видове в света, и е – това също е възможно в Щутгарт – абсолютно забранена за автомобили.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg