Laudamotion с нова дестинация от София

Lauda стартира 21 нови маршрута. Авиокомпанията стартира много нови маршрути от Виена, Австрия до много нови дестинации.

Lauda стартира 21 нови маршрута от Виена, Австрия

Авиокомпанията стартира много нови маршрути от Виена, Австрия до много нови дестинации. Измежду дестинациите е и София!

 

Lauda Motion GmbH, оперираща като Laudamotion, а преди и като Amira Air, е австрийска нискотарифна авиокомпания, със седалище в Concorde Business Park в Швехат, Австрия (близо до Виена). Авиокомпанията е собственост на Формула 1 състезателя от близкото минало Ники Лауда. През 2018, авиокомпанията придобива Niki, авиокомпания, която е била притежание на Ники Лауда, което довежда до рефокусиране от частни полети към регулярни такива.

 

Полетите между София и Виена стартират на 28 октомври и ще се изпълняват 5 пъти седмично – понеделник, вторник, четвъртък, петък и събота. Билетите вече са в продажба, а цената за еднопосочен билет започва от €20.

Ето и другите нови маршрути от Виена:

Виена – Атина – Виена
Виена – Агадир – Виена
Виена – Аликанте – Виена
Виена – Бирмингам – Виена
Виена – Бордо – Виена
Виена – Брюксел – Виена
Виена – Единбург – Виена
Виена – Айндховен – Виена
Виена – Гьотеборг – Виена
Виена – Лисабон – Виена
Виена – Ливърпул – Виена
Виена – Марсилия – Виена
Виена – Мюнстер – Виена
Виена – Осло – Виена
Виена – Порто – Виена
Виена – Рига – Виена
Виена – Солун – Виена
Виена – Стокхолм – Виена
Виена – Вилнюс – Виена
Виена – Тел Авив – Виена

За Виена

Величествената Виена пленява с музика, театър, архитектура и една особена атмосфера, която ви кара да се чувствате все едно се разхождате в кралски двор.

 

Как да се придвижваме?

 

Градският транспорт е с продължителни традиции. Там се намира една от най-старите и обширни трамвайни мрежи в света, Скоростните влакове и автобусните маршрути започват да оперират също доста рано. Жителите на Виена имат също метрополитен, а пристанището на Дунав е най-голямото по поречието на реката.

 

Какво да видим?

 

Трябва да отделите доста време на забележителностите на австрийската столица – дворците Хофбург, Белведере и Шьонбрун, в който се намира първият в света зоопарк, Виенското колело на парка Пратер, Музейния квартал и др.

 

Какво трябва да знаем?

 

През почивните дни повечето магазини и заведения не работят. В събота търговските обекти са отворени до 18:00 ч., а в неделя в целия град има само няколко работещи супермаркета. Кварталите имат имена и номера, но често се наричат и по друг начин. Например Квартал 10 е известен като „турския квартал“, Квартал 17 е сръбският, а в Квартал 4 и 5 живеят най-много българи.

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg