Ryanair с две нови дестинации от София

Ирландската нискотарифна авиокомпания анонсира два нови маршрута от София.
Първата дестинация е доста интересна и слънчева. Става дума за...

Гърция и Франция са по-близо от всякога

Ирландската нискотарифна авиокомпания анонсира два нови маршрута от София.

 

Първата дестинация е доста интересна и слънчева. Става дума за Каламата на полуостров Пелопонес в Гърция. Полетите стартират на 2-ри юни и щесе изпълняват веднъж седмично – в неделя. Билетите вече са в продажба, а цените започват от €25 за еднопосочен билет.

 

Втората нова дестинация е във Южна Франция. Градът е Марсилия, а полетите започват да се изпълняват от октомври и ще бъдат 2 пъти седмично – в сряда и неделя. Тук билетите също вече са в продажба, а цената за еднопосочен билет започва от €36.

За Каламата

Каламата е град, разположен в югоизточната част на Пелопонес, Гърция.

 

Градът е построен върху руините на древния град Ферес, в подножието на внушителния Тайгетос, в сърцето на Месинския залив.

 

Малко вероятно е, но ако ви омръзнат плажовете на региона или просто желаете алтернативен вариант за почивка в Гърция, в близост до града се намират пещерите Дирос, които сами по себе си са една от основните причини да посетите Каламата.

 

Още едно заслужаващо внимание пътешествие е пътят към Спарта, където освен исторически забележителности, си струва да се насладите и на великолепната природна красота на планината Тайгетос. В удивителната местност Полилимнио, разположена на 32 км от Каламата, ще имате възможността да разгледате петнадесет приказни езера с водопади, създаващи истински омагьосващ пейзаж, заобиколен от маслинови горички и лозя. Идеален избор за изучаване на природата е 19-километровия пролом Ридомос, намиращ се в близост до града, в покрайнините на селището Мани.

 

Разбира се, най-подходящото място за започване на опознавателно пътешествие в града е неговият център – тръгвайки по тесните му улички ще имате възможността да се насладите на построената през 1317 година църква на Светите Апостоли. Посетете археологическия музей Бенаки, общинската галерия и историко-етнографския музей, в който ще откриете военни артефакти от 1821 година.

 

В самия град, както и в околностите ще откриете многобройни таверни, в които се поднасят великолепни ястия от морски дарове и отлични лакомства по местни рецепти.

 

За туристи, които не си представят почивката без забавления в нощните клубове, градът предлага огромен избор на кафенета, барове, дискотеки, клубове и ресторанти.

За Марсилия

Един от най-очарователните градове на Франция, който векове наред е впечатлявал пътешественици, търговци и общественици, определено е Марсилия.

 

Катедралата „Нотр Дам дьо ла Гард“ със своята позлатена Мадона, е изключително красиво здание, построено на възвишение, откъдето може да се любувате на морския пейзаж. Други подобни забележителности са грандиозната Катедралата на Марсилия във византийско-римски стил, дворецът Лоншан, където се помещават Природонаучният музей и Музеят на изящните изкуства и абатство „Св. Виктор“, построено през V век.

 

Старото пристанище в западната част на града е цивилизационният извор на Марсилия. Още през 600 г. пр. Хр., там е имало гръцко пристанище. В близост до него е прочутият булевард Канебиер, където може да се разходите по магазините. Около пристанището има редица заведения, предлагащи прочутата рибена чорба, приготвяна от няколко вида риба и сервирана с франзела и майонеза, както и много други местни специалитети. Старият град или Le Panier, е разположен на хълма над Старото пристанище. Той пази типичната културно-историческа атмосфера за района с малки криволичещи улички и старинни сгради.

 

Историческият музей и Музеят на Средиземноморските цивилизации се намират в модерни и добре оборудвани сгради, заслужаващи вашето внимание, ако разполагате с повече време във френския град.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg