Wizz Air с нова дестинация от София

Унгарската нискобюджетна авиокомпания Wizz Air обяви, че стартира нов маршрут от София до...

Унгарската нискобюджетна авиокомпания Wizz Air обяви 4 нови дестинации от и до Санкт Петербург.

 

Дестинациите са София, Вилнюс, Братислава и Букурещ.

 

Летището, което авиокомпанията ще използва в Санкт Петербург е Пулково – четвъртото по големина в Русия, след трите основни летищни центъра в Москва.

 

Полетите започват да се изпълняват от 02 юли 2020 г. като част от лятното разписание на авиокомпанията, а честотата им ще бъде 3 пъти седмично – вторник, четвъртък и събота.

 

Билетите вече са в продажба, а цените започват от €39 в посока.

*Нов полет и от България Ер

Днес (20.01.2020 г.), България Ер също обяви, че пуска нов редовен директен полет от 18 април 2020 г. по направлението София – Санкт Петербург – София.

 

Полетите ще се изпълняват 2 пъти седмично – сряда и събота, като сега са на промо цени от €220 за двупосочен билет.

 

Санкт Петербург може да се комбинира и с Москва (София – Санкт Петербург и Москва – София или София – Москва и Санкт Петербург – София).

 

Цените включват:

  • всички летищни такси
  • 1 бр. ръчен багаж до 10 кг + дамска чанта/лаптоп
  • 1 бр. чекиран багаж до 23 кг.
  • кетъринг на борда
  • безплатен check-in

За Санкт Петербург

Повече от два века Санкт Петербург е бил центърът на Руската империя. На всяка крачка из града се забелязва грандиозната идея, въплътена в архитектурата и градоустройството на северната руска столица. Дворци, катедрали, крепости, мостове – всичко излъчва царственост.

 

Едно от нещата, с които градът е известен, са Белите нощи. Градът се намира близо до арктическия кръг, което е причина нощите да остават светли за 5 дни всяка година, въпреки че слънцето залязва. Река Нева и нейните ръкави, които преминават през центъра на града, формират до голяма степен неговия емблематичен облик и е причина да бъде наричан „Венеция на Севера“.

 

Църквата „Спасителят на кръвта“ е навярно най-сниманата и разпознаваема забележителност на града, заради пъстрия си и богат екстериор, но във вътрешната си част е не по-малко впечатляваща. Една от най-скъпите улици в Русия е Невски проспект, която е дълга около 4,4 км. Дори само за да разгледате бутиците, си заслужава да се разходите там.

 

Музеят Куцкамера е най-старият в града. Той е посветен на различните народи и култури, като в него също се съхраняват експонати на хора с редки аномалии. Музеят е популярен и с това, че на посетителите се дава по чаша водка. Други интересни музеи са: Къщата на Пушкин, Музеят на руската водка, Музеят на водата, Музеят на космонавтиката и ракетните технологии, Руският музей на изящните изкуства и др.

 

Музей за уединение

 

Ермитажът, който днес е един от най-известните музеи в света, е бил построен по нареждане на императрица Екатерина Велика. Името му на френски означава „място за уединение“, защото именно за това е искала да го използва руската владетелка.

 

Кога да посетим града?

 

Зимата е най-дългият сезон, като за нейната сурова мразовитост се носят легенди. Затова най-подходящото време за посещение са месеците юни и юли, когато е приятно топло, докато през август валежите са повече.

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg