Най-интересните квартали на Европа - Част II

Когато посещавате непознат град, винаги оставяйте времеви прозорец без конкретна идея. Защо? За да го запълните с изненадващо интересно местенце, което само местните ще ви препоръчат.

Местата, които няма да намерите във всеки пътеводител

Когато посещавате непознат град, винаги оставяйте времеви прозорец без конкретна идея. Защо? За да го запълните с изненадващо интересно местенце, което само местните ще ви препоръчат. Нещо подобно на следните готини квартали:

Amsterdam-Noord, Амстердам (Холандия)

Пристигането в Amsterdam-Noord по вода от Централна гара, включва безплатна петминутна разходка с ферибот, а отскоро и с новата линия на метрото Noord / Zuidlijn. Някога зона на индустриални складове, денс районът е известен със своите архитектурни шедьоври, (включително филмовият музей, приличащ на космически кораб) и някои от най-голите хотели в града. Страхотен пример е хотел „Сър Адам“, който има стаи в страхотна музикална тематика.

Beyoglu, Истанбул (Турция)

Този колоритен квартал се е превърнал в район на изкуствата, благодарение на решението на Истанбулската фондация за култура и изкуство да проведе там Биеналето по дизайн на Истанбул. През есента поредица от събития ще се открият в шест културни институции на Бейоглу, включително и в Музея на изкуствата Pera. Едно от най-добрите места за отсядане е дизайнерският хотел Stay Late Antiquity, наскоро отворен в къща от 19-ти век.

Metelkova, Любляна (Словения)

Метелкова се е обособил първоначално като неподреден квартал с лоша репутация. Обитаван от бездомни, които живеят в изоставените военни сгради, определено не е бил от най-предпочитаните места за туристите. Днес кварталът е  интегриран и се разглежда, като един от най-модерните културни центрове в Европа. Наличието на многобройни художествени институции, включително Музеят за съвременно изкуство Metelkova и Словенският етнографски музей, привличат посетители от всички сфери на живота. Само за една вечер развлекателната му програма може да включва: LGBTQ събитие, политически дебати, дет метъл концерт и художествени изложби.

Vastra Hamnen, Малмьо (Швеция)

Най-иновативният квартал на Европа има капацитета да побере около 12 000 жители. Сертифициран като свободен от въглеродни емисии район, Västra Hamnen (означава Западно пристанище), е напълно самостоятелен от енергийна гледна точка. Всичко се задвижва от биогаз, вятърна и слънчева енергия. Впечатляващи зелени проекти, са помогнали за превръщането на този бивш индустриален район в най-луксозния квартал на Малмьо. Жителите са привлечени също от крайречните барове, паркове и зелени сгради.

Category: Класации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg