Фес и Маракеш често си оспорват титлата за най-посещаван град в Мароко, както и за типична мароканска кухня. Съветваме ви сами да решите с помощта на няколко самолетни билета, кой от двата града заслужава да се нарече кулинарна столица на страната. Медината на Фес е обсипана от двете страни със свежи продукти и шарени подправки, които са местно производство. Главният площад на Маракеш Djemma el Fna е пълен с търговци на местни изкушения, като мергез (наденичка) или кефта (кюфте), с които в движение за заредите енергия към следващата забележителност.
Мексико Сити е една от най-вълнуващите и страстни столици в света. Тя не е само олицетворение на богатата култура на страната, но и събирателно на многобройните кулинарни нюанси, пръснати из щатите на Мексико. Всеки който посещава реномирани ресторанти, вероятно ще остане доволен от ястията, които му се сервират, но когато и храната на улицата е също толкова добра, това гарантира необходимост от отпускане на колана след пътуването. Всички онези сгъваеми масички и плетени кошници на уличните продавачи, от които надничат апетитни закуски не бива да се пропускат.
За къде сме без френската столица? Всяка година поне пет от класиралите се 50 най-добри луксозни ресторанта в света се намират из парижките улици. Разнообразието от заведения е огромно: гурме ресторанти, ежедневни кафенета, ексцентрични винени барове, винтидж бистра и модерни места, предлагащи баланс между цена и кухня. Откровено казано, във Франция няма място, където ще сбъркате с храната. Всеки град е уникална частица от мозайката на френската кухня: Лион, Марсилия, Бордо, Тулуза, Дижон, Лил. С директен полет на Bulgaria Air или Wizz Air ще за нула време до Париж, а от там може да предприемете завладяващо сетивата околофренско пътешествие.
Западноаржентинският град Мендоса, разположен в полите на Андите е традиционно известен със своето вино Малбек, но не само затова си заслужава да се качите продължителен полет до тази цветна и страстна страна. В последно време Мендоса е придобила популярност на кулинарна дестинация. Парийа или традиционното аржентинско барбекю е доста разпространено, наследниците на италианските заселници са запазили традициите в приготвянето на паста и пица. Макар и до скоро вегетарианците да са поглеждани накриво по из местната шир, днес се срещат доста такива менюта. Сушито също се е превърнало в модерна тенденция. Еспанадата е традиционна закуска-сандвич, която се продава на всеки ъгъл и задължително трябва да опитате. Същото се отнася и за десерта дулче де лече.