10 неща, които да направите в Ню Йорк – Част I

Ню Йорк е един от тези градове, които трябва да се посетят поне веднъж в живота. За някои това е най-вълнуващият град на света – център на финансите, бизнеса, модата и всякакви нови, щури тенденции. За други...

Отвъд клишетата за Голямата ябълка

Ню Йорк е един от тези градове, които трябва да се посетят поне веднъж в живота. За някои това е най-вълнуващият град на света – център на финансите, бизнеса, модата и всякакви нови, щури тенденции. За други е просто един от многото претъпкани, шумни и мръсни мегаполиси, които по-скоро ще ви напрегнат, отколкото вдъхновят.

 

Както за всяка друга подобна дестинация, истината е някъде по средата и е най-добре сами да откриете своята дефиниция за това възхвалявано в песни и филми място. Ние можем да ви помогнем с оферти за самолетни билети, както и с препоръки за няколко не толкова комерсиални неща, които да свършите в „бетонната джунгла на американските мечти“.

На върха на града

Открийте своя любим панорамен топ бар a.k.a „rooftop bar“. В град с тооолкова много небостъргачи и надпреварващи се по височина сгради, има изобилие от подобни страхотни барове. Не е необходимо да се намирате задължително в иконичния Манхатън, за да попаднете на подобно местенце. Куинс, Бронкс, Бруклин също ще ви предложат напитка, нещо леко за хапване, приятна музика и безкраен пейзаж от светещи сгради, който ще ви накара да се почувствате миниатюрни. Има различни мобилни приложения, които ще ви покажат къде и какви  заведения има около вас, както и какви са отзивите за всяко поотделно.

Танци и боулинг

Макар това да предизвиква асоциация за неволен удар с топка за боулинг по танцуващи крака, Brooklyn Bowl e доста добър избор за вечер навън. Заведението предлага микс от DJ партита и гост изпълнители, дансинг, хапване, и напитки, а междувременно може да прескочите преградата и да отбелязвате поредния си удар. Таксата вход за парти вечер е между 10 и 20 долара, което не е никак много за стандартите на града.

Проспект парк – малкият брат на Сентрал парк

Всеки е чувал за необятния Сентрал парк или най-малкото е гледал романтична комедия, включваща разходка, пикник, каране на кънки, предложение за брак или поне лирическо съзерцание на фона на най-голямата нюйоркска градина. Ако търсите нещо по-спокойно, но също толкова красиво, отделете си следобед за пикник насред Проспект парк.

Безплатна доза изкуство

Четвъртък вечер би била любима за почитателите на изкуството. Челси (квартал в западната част на област Манхатън) включва доста галерии, които са безплатно отворени за посетителите или предлагат срещу малка такса коктейл или бюфет. Така не само бихте похарчили по-малко, отколкото ако сте в бар, а и имате възможност да срещнете интересни и важни хора от света на изкуството.

Битпазарите на Ню Йорк

Да, не само в по-малките населени места на България може да отидете на битака, но и в самия Ню Йорк. Както се казва: „Боклукът за едни е богатство за други“. През уикенда се провеждат доста подобни битпазари, а един от най-големите се намира в Бруклин, където можете да отидете за брънч и да си тръгнете привечер с нови дрехи, подаръци за близките, четиво за самолета и какво ли още не.

Category: Класации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се!

Бъди в крак с най-добрите оферти!

© Copyright 2017 by spirka.bg